Vols saber què fa un psicòleg o psicòloga de les emergències? Tens expertesa en aquesta àrea i vols saber com acreditar-te?

16-09-2021   |  Barcelona

El perfil expert en psicologia d’emergències i catàstrofes ha tingut una forta implementació aquests darrers anys a Catalunya.

El COPC va obrir per primera vegada la convocatòria de l’Acreditació d’Expertesa en Psicologia de les Emergències i Catàstrofes a l'any 2017. Actualment, 19 psicòlegs i psicòlogues col·legiats del COPC tenen aquest reconeixement com a experts i expertes en psicologia de les emergències i catàstrofes. 

La psicologia d’emergències i catàstrofes és la branca de la psicologia que s’ocupa de l’estudi de la conducta humana individual i col·lectiva abans, durant i desprès d’una situació d’emergència i/o desastre. Per una altra banda, es dedica a la implementació d’estratègies d’intervenció psicològica, orientades a la mitigació de reaccions d’estrès davant un incident crític −amb finalitat eminentment preventiva−, facilitant respostes adaptatives i funcionals durant els moments de l’impacte i posterior rehabilitació. 

El COPC ofereix actualment dos serveis relacionats amb el desenvolupament professional d’aquesta àrea d’intervenció: 

1.- Per als col·legiats i col·legiades interessats a conèixer en profunditat l’àrea de psicologia de les emergències, les competències clau i els seus àmbits d’actuació, entre d’altres, s’ofereix una xerrada gratuïta sota el cicle de sortides professionals, a càrrec d’un expert de la Secció de Psicologia de les Emergències. Podeu iniciar la inscripció a través del següent enllaç: Cicle de xerrades de sortides professionals: Psicologia de les Emergències (FORMACIÓ ONLINE) | COPC - Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

2.- Pels col·legiats i col·legiades amb formació i experiència dilatada en aquesta àrea d’intervenció, el COPC recorda que, actualment, la convocatòria per obtenir l'Acreditació d’Expertesa en aquest àmbit d’intervenció està oberta, i suposa un reconeixement oficial per a exercir amb criteris de qualitat  dins d’un marc professional fiable.

Podran obtenir el diploma acreditatiu en Psicologia de les emergències i catàstrofes els col·legiats/ades que estiguin interessats i que reuneixen els següents requisits específics:

·  Quant a la formació: 100 h si és té la formació d’expertesa que acredita el COPC, o bé 150 h de curs vinculat a una universitat (màster i/o postgrau), i que la Secció d’Emergències reconeix com d’interès per l’especialitat, o bé 200 h si són altres formacions diverses relacionades amb la psicologia d’emergències.           

·  Quant a l’experiència: Demostració de pràctica professional en psicologia d'emergències i catàstrofes equivalent a 100 hores pràctiques. 

Per consultar les bases, característiques i els requisits exigits podeu accedir al següent enllaç.

També us animem a assistir a les sessions grupals d’assessorament sobre el procediment de sol·licituds d’acreditacions. Si vols inscriure’t a la propera sessió prevista pel dia 14 d'octubre pots fer-ho a través d’aquest enllaç .

Per a qualsevol dubte addicional pots contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional a través del correu electrònic: acreditacions@copc.cat


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC