Si ets psicòleg o psicòloga especialitzat en psicologia del treball i les organitzacions, ja pots demanar el teu certificat d’expertesa PSITORH

28-10-2021   |  Barcelona

El COPC posa en marxa la quarta edició PSITORH amb quatre grans àrees d’especialització: selecció i avaluació, desenvolupament, coaching i mentoring executiu, i salut i benestar laboral.

El psicòleg o psicòloga especialitzat en treball, organitzacions i recursos humans (PSITORH), té com a àmbit d’intervenció la interacció entre l'individu i l'organització. El seu objectiu és tant la recerca del benestar, el desenvolupament i l'excel·lència de la persona en el context laboral, així com la de l'organització i les relacions que l'organització estableix amb el seu entorn, com la responsabilitat social de l'organització i la satisfacció sobre els seus productes i serveis.

La primera convocatòria va sortir a l'any 2014-2015, quan es van acreditar els primers 25 professionals psicòlegs i psicòlogues experts en aquest àmbit.  Així, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), impulsada per la Junta de Govern i la Secció de Psicologia del Treball i de les Organitzacions, publica ara la quarta convocatòria i constata la voluntat, per part del Col·legi, de donar continuïtat al reconeixement de la capacitació professional en aquest àmbit.

Per obtenir aquesta acreditació professional en qualsevol de les quatre àrees d´actuació específica, els candidats i candidates -a banda de complir amb els requisits generals- han d’acreditar un mínim de vuit anys d’experiència professional en l’ àrea o àrees a les quals opti a acreditar-se dins de l’àmbit de psicologia de les organitzacions, i una formació especialitzada i posterior als estudis de Grau, referida a Màster (oficial o títol propi) o Postgrau impartit per una universitat o escola de negocis adscrita a una universitat, que la temàtica sigui específica de l´àmbit amb una càrrega mínima reconeguda de 60 ECTS, segons la normativa universitària. Per consultar tota la informació general, les bases específiques i fer la sol·licitud pots fer-ho a través d’aquest enllaç

L'especialitat de psicologia del treball i de les organitzacions compta també amb l’ acreditació professional (Europsy) Especialista en Psicologia del Treball i les Organitzacions (PTO), la de major rellevància i prestigi en l’àmbit internacional. Recentment, vint-i-dos professionals del COPC han obtingut aquest reconeixement públic en l’àmbit europeu.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya organitzarà el pròxim 18 de  novembre una sessió d’assessorament grupal en línea amb l’objectiu d’oferir informació sobre el procediment general de sol·licituds d’acreditacions. Si vols inscriure-t'hi, pots fer-ho a través a d’aquest enllaç

Per a qualsevol dubte addicional sobre l’acreditació PSITOR o certificació Europsy podeu contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional: acreditacions@copc.cat.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC