Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones: l'important paper de la psicologia

25-11-2021   |  Barcelona

El Grup de Treball de Violències masclistes, la biblioteca del COPC i el Consejo General de la Psicología de España publiquen les seves diferents aportacions aquest 25 de novembre.

Entre el gener i l'octubre del 2021, s'han produït 13 feminicidis, 11.000 denúncies per violència masclista, 804 per violació i 1.451 per abusos, només a Catalunya. Això sí, davant aquestes xifres esfereïdores, podem dir que la conscienciació i la mobilització social són afortunadament més grans cada any, com també ho són, per descomptat, en el cas dels psicòlegs i psicòlogues.
 
Així, aquest 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, el Grup de Treball de Violències masclistes del COPC ha preparat un glossari amb els termes clau per comprendre millor aquest tipus de violències. El podeu trobar en aquest enllaç a la versió completa en PDF i també en format vídeo resum a les nostres xarxes socials.
 
A més, l'equip del servei de biblioteca ha preparat una selecció dels 10 llibres més interessants sobre el tema que es poden consultar online de forma gratuïta per totes les persones col·legiades en aquest enllaç.
 
Per últim, el Consejo General de la Psicología de España ha publicat un text titulat Declaración Institucional del Consejo General de la Psicología con motivo del Dia Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer, on manifesta el compromís de la nostra professió "en la lluita contra la violència de gènere, causa i alhora conseqüència de la desigualtat entre dones i homes", i transmet el nostre suport a les dones, fills i filles i totes les persones afectades per la violència masclista que, esperem que, amb l'ajuda de totes i tots, siguin moltes menys el pròxim any.
 

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC