El curtmetratge ‘Votamos’ sobre l'estigma de les malalties mentals premiat pel Psicurt, ferm candidat als Goya

29-11-2021   |  Barcelona

El director Santiago Requejo ha declarat estar feliç de poder-hi competir amb un tema tan important com és la salut mental.

L'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España ha publicat la llista de les pel·lícules nominades als 36 Premios Goya. I entre elles, trobem el curtmetratge Votamos, de Santiago Requejo, un curt que va ser seleccionat i guardonat amb el 3r premi de Ficció al Psicurt, el Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental organitzat cada any pel COPC, i que el pròxim 12 de febrer podria ser guanyador al millor curtmetratge de ficció en el premi més important del cinema espanyol.
 
Votamos explica la història d'una comunitat de veïns que posa en marxa una votació per tal de decidir si un veí amb problemes de salut mental pot quedar-se o no a viure al veïnat, la qual cosa posa de manifest l'enorme estigma que encara existeix al voltant d'aquestes malalties a la nostra societat. El seu director, Santiago Requejo, ha declarat estar "feliç per estar nominat amb un curt que parla de la salut mental i la necessitat d'acabar amb aquest estigma" i ha explicat que va decidir tractar aquest tema per ajudar a la causa i perquè "qualsevol de nosaltres pot ser un dia aquest inquilí". 
 
El COPC i l'organització del Psicurt volen felicitar el director per tots els premis que el seu curt està recollint, per aquesta importantíssima nominació en ferm i, sobretot, per fer servir el 7è art per tractar un tema tan important en els nostres dies com és la salut mental. 
 
  Etiquetes: COPC , Psicurt

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC