El projecte premiat pels Ajuts 0,7 del GT Psicologia i discapacitat formarà centenars de persones cuidadores per tot iberoamèrica

01-12-2021   |  Barcelona

El curs taller s’ha inaugurat amb més de 300 persones inscrites vinculades a l’Alianza Iberoamericana de Enfermedades Raras.

El mes de maig, el COPC concedia els Ajuts 0'7, una dotació pressupostària anual de 20.000 € per finançar inciaitives de caire social, humanitaris i de desenvolupament. L’any 2021, el COPC va repartir els Ajuts 0,7 principalment entre 7 projectes, i un 8è va rebre un reconeixement consistent en una petita assignació econòmica però ple suport de recursos tècnics i humans. Aquest 8è projecte reconegut va ser el presentat pel GT Psicologia i discapacitat Psicoeducación del Cuidador de Personas con Enfermedades Poco Frecuentes (EPF) , que tenia l’objectiu de dissenyar i impartir, de manera gratuïta, un curs-taller de psicoeducació en format en línia, adreçat als cuidadors i cuidadores principals de persones amb una malaltia poc freqüent vinculades a les organitzacions que conformen ALIBER, l’Alianza Iberoamericana de Enfermedades Raras.

A partir de la concessió de l’ajut, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Alianza Iberoamericana de Enfermedades Raras van signar un conveni de col·laboració en virtut del qual el Col·legi assumia la coordinació del projecte, els recursos humans i tècnics i les ponències, i ALIBER tot el vessant dels destinataris com és la promoció, inscripció al curs o la comunicació dels vídeos de les sessions formatives.

El passat 25 de maig, el curs ja va dur a terme la seva sessió inaugural, amb la participació del degà Guillermo Mattioli, la vocal Mònica Algueró i Eduardo Brigniani representant, respectivament, el Col·legi, la Secció de Psicologia de la Intervenció Social i el Grup de treball Psicologia i discapacitat. Podeu seguir la sessió inaugural al vídeo.

Les sessions del curs, al qual s'han inscrit 300 persones cuidadores d'11 països de llatinoamèrica, estan estructurades en dues fases. La primera es introductòria i té 7 sessions enregistrades, que els inscrits poden seguir en diferit a partir de finals de novembre. La segona fase, la de desenvolupament, s'estructurarà en 15 vídeos sobre la temàtica troncal, dirigit a totes les persones inscrites, i 6 o 7 vídeos específics dirigits a les persones relacionades amb cadascuna de les diferents discapacitats (visual, auditiva, sordceguesa, motora, intel·lectual, orgànica). Tota aquesta sèrie ponències, totes de membres del GT Psicologia i discapacitat, es podran visionar al canal de youtube d’ALIBER, des de finals de gener fins a primers d'abril.

El COPC desitja que el coneixement que el GT Psicologia i discapacitat comparteixi amb totes les persones destinatàries faci més agradable, productiva i saludable la tasca de les persones cuidadores amb les persones amb malalties minoritàries.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC