El PSICURT amb La Marató: dimarts 14 de desembre a les 23.45 h, a Curtcircuit33, especial La Marató amb triple projecció de curts sobre salut mental

09-12-2021   |  Barcelona

S'emetran tres curts seleccionats pel festival PSICURT: 'Reflejo' de Juan Carlos Mostaza, 'Els que callen' d'Albert Folk i 'Roberto' de Carmen Córdoba, cedides pels autors.

 
 
El programa de curtmetratges Curtcircuit 33 del Canal 33 dedicarà el pròxim programa "Especial La Marató" a la salut mental. I per aquest programa especial, que s'emetrà dimarts dia 14 a les 23:45 h, s'ha posat en contacte amb el Psicurt, el Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental, organitzat pel COPC, l'Ajuntament de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, per poder emetre tres dels seus millors curtmetratges de les edicions de 2020 i 2021.
 
Es tracta de tres curtmetratges sobre salut mental, no només seleccionats i/o premiats pel Psicurt, sinó també nominats al Goya, i que els seus autors han volgut cedir desinteressadament per a la causa: 
 
 
 
 
 
REFLEJO (Dir. Juan Carlos Mostaza. Animació. 11 minuts. Nominat a Millor curtmetratge d'animació als Goya 2021)
La Clara és una nena de 9 anys autoexigent i perfeccionista. Tot i els seus esforços i privacions, especialment les temptacions que la seva amiga Bea li ofereix contínuament, rep un suspens en educació física.

S'ha embarcat en un camí d'obsessions i d'autoengany que la farà caure en un pou sense fons. Una travessia per la foscor en què ho perdrà tot i en què el seu entorn, i més concretament uns pares plens de dubtes i preguntes, seran el far per sortir del túnel. Ho aconseguirà?

ELS QUE CALLEN (Dir. Albert Folk. Ficció. 18 minuts. Nominat a Millor Curtmetratge de Ficció als Goya 2021)
Una advocada amb una vida personal complicada rep l'encàrrec de defensar un dels acusats per l'anomenat "crim del caixer", on tres joves van cremar una dona sense sostre. Un pacte amb acusació sembla la solució més clara, però quan es troba amb el seu client, aquest es nega rotundament a acceptar la seva culpabilitat.


ROBERTO (Dir. Carmen Córdoba. Animació. 10 minuts. Nominat a Millor curtmetratge d'animació als Goya 2021 i Premi Animació Psicurt)
Han passat 15 anys i Roberto segueix enamorat de la seva veïna, encara que ella prefereix amagar-se avergonyida del seu cos. Amb el seu art i una vella corda d'estendre com a única forma de comunicació, Roberto té un pla per aconseguir que la seva estimada s'enfronti als monstres d’una vegada per totes. 
 
 
Des del COPC volem agrair la gran feina del Canal 33 i La Marató, la generositat dels directors i directora, i la gran oportunitat perquè la cultura faci un cop més d'altaveu de la importància de la salut mental en la nostra societat. 
 
Esperem que gaudiu molt del seu visionat!

 

  Etiquetes: COPC , Psicurt

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC