Recupera el vídeo del 12x12 Congress El futur digital de Catalunya a debat celebrat el passat 14 de desembre

23-12-2021   |  Barcelona

Durant la trobada es va animar a aprofitar les oportunitats dels fons europeus Next Generation EU i el programa d’ajuts Kit Digital.

La patronal catalana de les petites i mitjanes empreses, Pimec, va defensar el passat dia 14 la digitalització de les pimes i els autònoms com a factor indispensable per millorar la competitivitat empresarial i superar la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid. Durant la jornada 12x12 i sota el títol “El futur digital de Catalunya”, el president d’honor de PIMEC, Josep González, va defensar la col·laboració publicoprivada com a eina per fer front al repte de la digitalització de la nostra economia.

Davant més de 200 empresaris i representants de gremis i associacions professionals, va animar a totes les pimes i els autònoms a aprofitar les oportunitats que han vingut de la mà de la pandèmia, com els fons europeus Next Generation EU i el programa d’ajuts Kit Digital. “El talent digital i personal qualificat en aquest sentit també és un repte que hem de potenciar”, ha assegurat. Per part seva, el director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, Andreu Bru, ha moderat una taula de debat sobre els fons Next Generation EU (del qual Espanya rep 140 mil milions d’euros) amb relació al futur digital de Catalunya i ha defensat unes polítiques públiques orientades a la modernització de les nostres empreses. En aquest sentit, considera que els fons europeus han d’arribar de forma ràpida, eficient i transparent a tot el teixit empresarial de Catalunya, especialment a les empreses més petites i els autònoms, i que és una responsabilitat generacional aprofitar aquests fons en la millora de processos, habilitats digitals i digitalització de la gestió de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms.

En la seva intervenció, David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, va dir que “la pandèmia ha posat de manifest la importància de les noves tecnologies en l’àmbit social i econòmic, així com el paper que juguen amb relació a la resiliència”. A més, va explicar que el sector digital ha incrementat el seu pes a Catalunya, i ha afegit que actualment compta amb 17.000 empreses i amb un creixement d’ocupació acumulat del 50% en els darrers 5 anys.

D’altra banda, José Manuel Casas, director general de Telefónica a Catalunya, va destacar l’esforç de les xarxes de telecomunicacions a l’hora de fer front als requeriments de la Covid-19, fet que ha estat possible gràcies a la inversió prèvia en fibra. “Des de les tecnològiques podem ajudar en el camí de la transformació digital a tot el teixit empresarial”, va concloure.

A més, l’acte moderat pel director de Tertúlia Digital, Tomàs Cascante, va comptar amb la presentació del programa KIT Digital, dotat amb 3.067 milions d’euros per a la digitalització dels negocis, per part del director de Red.es, Albert Martínez, i va finalitzat amb la cloenda de Jordi Marín, director general d'ACEC.

En aquest sentit, el paper de les associacions, col·lectius i col·legis professionals és el de ser aglutinador de les necessitats amb la finalitat de fer de pont amb les administracions. Per exemple amb certs perfils com el del Representant voluntari per demanar per compte d’un col·lectiu determinat les ajudes.

Des del COPC es preveu treballar en l’impuls dels projectes tractats durant la trobada celebrada en benefici de col·legiats i col·legiades.

Tertúlia Digital, el Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, PIMEC i l'Associació d'Empreses Consultores de Catalunya van organitzar la sessió, que es pot consultar seguint aquest enllaç.

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC