Maridatge entre art i psicologia: Xerrada entre el doctor en psicologia i degà del COPC Josep Vilajoana i l’artista plàstic Patrick Subirats

17-05-2018   |  Barcelona

El proper dimecres 23 de maig, a les 20 h, i a l’Olivart Gallery de Barcelona, els amants de l’art i la psicologia tenen un cita ineludible.

El proper 23 de maig, a les 20 h, la Comissió de Cultura del COPC us convida a un acte de maridatge entre l’art i la psicologia: Patrick Subirats, artista plàstic, i Josep Vilajoana, doctor el psicologia i degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya conversaran sobre la relació entre l’art i la psicologia. L’art conté psicologia? La psicologia conté art? Cal psicologia per ser un bon artista? I dosis artístiques per ser un bon psicòleg? Totes aquestes preguntes i moltes més seran abordades però no respostes en la xerrada, que es farà a l’Olivart Gallery del carrer Banys Vells n.6 de Barcelona.

L’acte és gratuït, per a col·legiats, col·legiades i tots els acompanyants que hi vulguin portar: només cal inscriure-us-hi en aquest enllaç i se us reservarà la plaça.

 

Cal remarcar que el 23 de maig és l’últim dia que l’Olivart Gallery albergarà l’exposició Malen, klagen, sorgen, zagen BWV12 de Patrick Subirats, que us convidem a visitar amb aquest petit text descriptiu:

L’obra recent de Patrick Subirats es caracteritza per un llenguatge auster, improvisat i intuïtiu. Es fonamenta en un projecte anterior, #wrongplace (lloc equivocat) on treballava a partir dels llocs i les condicions inesperades en què apareixen i sobreviuen les males herbes en els entorns urbans, plantejant un paral·lelisme entre aquestes plantes adventícies i la realitat social. Identificant-se amb la precària realitat d’aquestes plantes salvatges, espontànies i oportunistes les obres que Subirats ens presenta sobreviuen amb pocs mitjans i estan realitzades amb materials senzills, sovint de rebuig. A les teles hi podem trobar enganxats trossos de paper, de plàstic o de pintura seca. Aquesta sèrie de pintures es caracteritza per l’economia en el color i els recursos estètics en favor de l’accident. Movent-se entre els límits de la pintura, ballen entre la casualitat i la intenció, entre la improvisació i la tècnica, entre allò pretès i l’acceptació d’allò que finalment acaba succeint, interpel·lant els motius de la pintura contemporània. A l’exposició també hi destaca una delicada sèrie de petites escultures,  reinterpretació de les mal anomenades “males herbes”, realitzades amb materials sobrants trobats al taller. Reaprofitant els vestigis del treball pictòric, Subirats incideix en la resiliència i els pocs recursos amb què aquestes plantes marginals aconsegueixen sobreviure i proliferar. Suggerint conceptes com marginals, adventícies o precàries utilitza les males herbes com a pretext per fer referència a les mancances de la actual realitat sociocultural.

En aquest sentit cal esmentar la col·laboració de Patrick Subirats amb el Museu d’Art Brut de Barcelona mostrant a l’exposició sengles obres de Francesc de Diego i Urco (Josep Duran)   artistes vinculats a aquesta entitat que treballa per la difusió cultural de l‘Art Brut i l’Outsider Art donant cobertura a artistes amb risc d’exclusió social.



Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC