Cicle: La psicoteràpia a debat: Ciència i pseudociència, eficàcia, eficiència i efectivitat (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CICLE DE CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR20001959
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 

Tothom coincideix en que en el futur immediat la psicoteràpia està cridada a tenir un paper més rellevant encara del que ja ha tingut fins ara. Les seqüeles psicològiques de la pandèmia, i les repercussions que tindrà la "nova normalitat" així ho indiquen.

La psicoteràpia arriba a aquest moment històric amb un estatus i un cos de coneixement com mai havia tingut abans, sobretot gràcies a la difusió de la seva pràctica, la preferència que per ella mostren la majoria d’usuaris (no sempre els sistemes de salut) i el desenvolupament exponencial de la recerca en psicoteràpia en les darreres dècades.

Tanmateix, també arriba amb moltes preguntes rellevants per a respondre, com no podia deixar de ser el cas tractant-se d'un àmbit de coneixement complex, viu i en constant evolució.

En aquest webinar, i en diàleg amb en Guillermo Mattioli, el Dr. Botella abordarà algunes d'aquestes preguntes rellevants:

  • Com hem arribat fins aquí? Quina és l'explicació històrica dels principals trets del coneixement actual sobre la psicoteràpia?
  • La psicoteràpia és una ciència... una ciència aplicada?
  • Què sabem sobre la psicoteràpia des de la recerca?
  • Què aporta la recerca a la pràctica?
  • Hi ha només una aliança terapèutica, o varies, depenent dels ingredients específics de cada mètode, de combinacions de factors comuns, o d'altres?
  • Cada model teòric clínic "inventa" el seu pacient, quin seria el pacient inventat pels models integradors, o de factors comuns, o pel model contextual?
  • Què aporta la pràctica clínica a la recerca? Quin seria un model fructífer de relació entre recerca i pràctica?
 
 Activitat organitzada per el Comitè d'Estudis en Psicoteràpia i Junta de Govern del COPC.

Objectius Generals: Abordar l’estat de la qüestió dels temes de més actualitat en referència a la psicoteràpia des de la perspectiva de la recerca.

Objectius Específics:   Dialogar i clarificar conceptes rellevants al voltant de l’estat actual de la recerca en psicoteràpia com ara: model mèdic i model col·laboratiu, ciència i pseudociència, eficàcia i procés, integració en psicoteràpia, models transdiagòstics, aliança terapèutica, factors comuns, especificitat, pràctica basada en l’evidència i evidència basada en la pràctica, pràctica deliberada.

Guillermo Mattioli Jacobs

Guillermo Mattioli Jacobs

Doctor per la Universitat de Barcelona. Psicòleg especialista en psicologia clínica i en psicoteràpia, certificat d'acreditació EFPA/COP (Europsy). Degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).
Luis Botella

Luis Botella

Doctor en Psicologia Professor Titular Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport (FPCEE) Blanquerna Universitat Ramon Llull. Psicòleg especialista en Psicologia Clínica i Psicoteràpia
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
 
Aquesta formació s'impartirà en castellà.
 
Activitat organitzada per el Comitè d'Estudis en Psicoteràpia i Junta de Govern del COPC.
Data d'inici 17-06-2020
Data de fi 17-06-2020
Data d'inici de la inscripció 03-06-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 15-06-2020, 14:00:00
Idioma Castellà
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 17-06-2020, 12:00 - 14:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC