Conferència: L'acompanyament emocional dels infants i adolescents en espais educatius i de lleure durant el postconfinament (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR20001964

Les persones que s’inscriguin a aquesta conferència rebran el dilluns 22 de juny sobre les 9:30 h. un email amb un enllaç de registre al seminari web, i disposaran fins les 13:00 h. del mateix dia 22 de juny per poder finalitzar el registre. Transcorregut aquest límit de temps per fer el registre no es garantirà l’accés al seminari (es recomana revisar la safata de correus no desitjats). Gràcies per la seva col·laboració.

Durant la pandèmia, molts infants i adolescents ens han demostrat una enorme capacitat a adaptar-se a les situacions difícils. No obstant, molts d’ells han presentat també certes alteracions: ansietat, problemes del son, angoixes profundes, irritabilitat, conductes d’oposició, desmotivació...

Ara, en plena etapa de post confinament, l’infant i l’adolescent retroba certes activitats i relacions que tenia abans, fet que fa que generalment la seva sensació de benestar incrementi.

No obstant, aquesta etapa implica també fer front a nous canvis, que poden resultar, malgrat que siguin positius, certes pertorbacions: estar menys amb els pares, fer menys ús de les pantalles, fer front a noves dinàmiques relacionals, respectar els protocols sanitaris vigents en cada moment, superar possibles pors o incerteses derivades del COVID...

Les conseqüències de la pandèmia també poden implicar a més a més que certs nens/es o adolescents estiguin més agitats: ja sigui a causa de la tensió continguda durant tant de temps, ja sigui a causa de que viuen en famílies de les quals els problemes s’han vist agreujats,  ja sigui perquè es tracta de nens amb necessitats específiques, que poden ser més susceptibles als canvis.

Què podem fer des dels centres educatius i de lleure per acollir aquests estats emocionals? Com podem fer-ho?

La conferència està encaminada a respondre a aquestes i a moltes altres preguntes concretes que es puguin plantejar els docents i monitors de lleure, per a comprendre millor els principals processos psicològics pels quals pot passar un infant o adolescent durant aquesta fase, com per a descobrir o aprofundir en els recursos pràctics que els podran ajudar a gestionar millor les seves emocions.

 

Aquesta activitat està organitzada pel Comitè d'infància i adolescència del COPC (CIAC).

Objectiu General:

L’objectiu de la conferència és orientar als docents de centres educatius i monitors de lleure, per a poder-se preparar a saber com gestionar millor els aspectes emocionals dels infants i adolescents vinculats a la pandèmia.

Objectius Específics:     
1)   Conèixer les principals dificultats emocionals que poden afectar als infants i adolescents en aquest període de post confinament. 
2)   Descobrir i aprofundir en alguns recursos pràctics que puguin ajudar als infants i adolescents a sentir que gestionen millor les seves emocions.  
3)   Veure quines actuacions poden portar a terme per a ajudar a infants que presentin alguna alteració emocional, sigui en individual quan el menor ho requereix, com col·lectivament en els casos que sigui adient d’actuar a nivell de grup.  
4)   Donar un espai de reflexió a les pròpies qüestions o angoixes que podem tenir com a docents o com a monitors de lleure, per trobar estratègies que podran ajudar a sentir·nos amb més seguretat en cada actuació.
Núria Casanovas

Núria Casanovas

Psicòloga General Sanitària. Psicòloga especialista en infància i familia. Formadora, supervisora i presidenta del Consell Social del COPC.
 
Data d'inici 22-06-2020
Data de fi 22-06-2020
Data d'inici de la inscripció 11-06-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 22-06-2020, 13:30:00
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Sessions
Sessió 1 22-06-2020, 17:00 - 19:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC