Cicle: Psicoteràpia a debat: Què fa eficaç a una psicoteràpia eficaç?: Allò específic i els factors comuns. A càrrec de Valentín Escudero i Teresa Moratalla (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CICLE DE CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR20002076

Tothom coincideix en que en el futur immediat la psicoteràpia està cridada a tenir un paper més rellevant encara del que ja ha tingut fins ara. Les seqüeles psicològiques de la pandèmia, i les repercussions que tindrà la "nova normalitat" així ho indiquen.

La psicoteràpia arriba a aquest moment històric amb un estatus i un cos de coneixement com mai havia tingut abans, sobretot gràcies a la difusió de la seva pràctica, la preferència que per ella mostren la majoria d’usuaris (no sempre els sistemes de salut) i el desenvolupament exponencial de la recerca en psicoteràpia en les darreres dècades.

Actualment hi ha certesa de que la psicoteràpia és eficaç. Encara és necessari apuntalar aquesta certesa amb detalls sobre models terapèutics, aplicabilitat, sostenibilitat de l’eficàcia, etc. Però, sabem amb seguretat que la psicoteràpia produeix beneficis clars quan es compara amb no tenir cap tractament. Però ¿què la fa eficaç? ¿què fa que una bona psicoteràpia sigui bona? ¿quins són els mecanismes que expliquen els bons resultats? ¿què factors són essencials i què altres aspectes són parafernàlia prescindible? ¿Allò essencial està a l’àmbit de lo tècnic o potser els aspectes comuns a totes les teràpies com és la relació client-terapeuta? ¿què influència té el terapeuta en la eficàcia i què influència té el client?

Aquesta conferencia tracta de matisar i estendre aquestes preguntes i oferir algunes respostes des de la recerca recent.

Respondre a preguntes que ens preocupen com ara, què fa que una psicoteràpia sigui eficaç? Quins factors són els més importants?... En aquest webinar, i en el diàleg entre Teresa Moratalla i Valentin Escudero, s’abordaran algunes d'aquestes preguntes rellevants.

 

Activitat organitzada per el Comitè d'Estudis en Psicoteràpia i Junta de Govern del COPC.

L’objectiu d’aquest cicle de conferències és abordar l’estat de la qüestió dels temes de més actualitat en referència a la psicoteràpia des de la perspectiva de la recerca. Dialogarem envers la complexitat de la practica psicoterapèutica, clarificarem conceptes rellevants al voltant de quins factors, comuns i específics, fan que una psicoteràpia sigui, com influeix l'aliança terapèutica i com la psicoteràpia es diferencia d’altres pràctiques.

Teresa Moratalla

Psicòloga i biòloga per la Universitat de Barcelona. Especialista en Psicologia Clínica. Master en Teràpia Familiar per la Universitat Autònoma de Barcelona. Supervisora docent acreditada per FEATF i Psicoterapeuta acreditada per FEAP. Secretària de la Junta de Govern del COPC.
Valentín Escudero

Valentín Escudero

Professor en la Universidad de A Coruña, i director de la UIICF (Unidad de Investigación en Intervención y Cuidado Familiar) en aquesta universitat. Director del Master en Intervención y Cuidado Familiar. És també professor clínic adjunt (càrrec honorari) de la State University of New York, University at Albany, USA. Ha estat Professor convidat per tres anys (2007-2010) de la VUB (Vrije Universitate Brussels) en Brussel·les. Va ser Investigador convidat del Centre for Family Policy and Child Welfare, School for Policy Studies (Centre de polítiques de família i benestar infantil) de la Universitat de Bristol, Regne Unit (2006-2007). Es coautor del SOFTA (System for Observing Family Therapy Alliances) un dels models preponderants a l’actualitat per a l’anàlisi de la aliança terapèutica en teràpia de parella i família. És editor Associat del Journal of Family Therapy i ha publicat els seus treballs d’investigació en revistes com Family Process, Journal of Family Therapy, Journal of Marital and Family Therapy, Psychotherapy, Psychotherapy Research, o Journal of Counseling Psychology. La terapia familiar sistèmica en el context dels serveis socials i de protecció a la infància ocupa un lloc prioritari al seu treball clínic i investigador,
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
 
Aquesta formació s'impartirà en castellà.
 
Activitat organitzada per el Comitè d'Estudis en Psicoteràpia i Junta de Govern del COPC.
Data d'inici 17-09-2020
Data de fi 17-09-2020
Data d'inici de la inscripció 30-07-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 10-09-2020, 15:00:00
Idioma Castellà
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 17-09-2020, 19:00 - 21:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC