Conferència El joc en la clínica amb nens, avui (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR21002514
Sessió temàtica sobre el joc com un instrument de valor en el treball que es realitza en la clínica psicoanalítica amb nens. Aportarem idees i vinyetes al voltant del joc com a eina clau en la intervenció clínica.

Ressaltarem la importància del joc en la constitució del subjecte, el lloc del joc com a funció reparadora i creativa així com consideracions sobre el jugar infantil en l’actualitat. La funció del joc en els processos de simbolització i d’elaboració simbòlica de les experiències viscudes, particularment de les experiències traumàtiques.

Desenvoluparem el treball amb dues presentacions a càrrec de dues integrants de Grup de Treball, intervencions que seran dialogades per aportacions d’altres membres del GT, per després donar la paraula als participants de la sessió.

Objectius Generals: Donar a conèixer el fruit del treball sobre la importància del joc realitzat pel GT Psicoanàlisi amb nens durant aquest temps de pandèmia, aportant elements de reflexió i clínics que ens orientin en la clínica infantil actual.

Objectius Específics:

Transmetre com treballem en sessió amb l’infant mitjançant el joc.

El joc en el treball terapèutic amb els símptomes.

Com es juga en l’actualitat i quins jocs prenen rellevància.

Valorar el paper dels pares en el jugar dels fills.

El lloc del joc en l’establiment de vincles, inclòs el vincle amb el terapeuta

Alba Thompson

Alba Thompson

Psicòloga psicoanalista i artterapeuta. Membre del Grup de Treball de Psicoanàlisi de nens, de la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia. En l'actualitat exerceix en consulta privada i en el projecte ProInfància de la Caixa en escoles d'alta complexitat.
Angels Ruiz LLopart

Angels Ruiz LLopart

Psicóloga especialista en Psicología Clínica. Psicoanalista Membre Grup Treball Psicoanálisi amb nens.Consulta Privada.Barcelona Psicòloga Llar d'Infants Els Gegants. Barcelona.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 22-10-2021
Data de fi 22-10-2021
Data d'inici de la inscripció 21-06-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 20-10-2021, 20:00:00
Idioma Català/Castellà
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu Barcelona
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 22-10-2021, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC