Taller: Quina clínica és possible quan el context social es torna impossible?: El valor de l'equip i el treball en xarxa en el context de crisi socioeconòmica i sanitària actual

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR21002564
L'àmbit de les migracions i el refugi ens proposa escenaris bastant incerts. A vegades es té la impressió de treballar en contextos i possibilitats pròximes a l'impossible. La pandèmia en gran manera ha tornat a situar la nostra pràctica en els marges de les possibilitats.
 
Com ens situem professionalment i des de quin lloc treballem? Quin enquadrament podem proposar perquè les intervencions tinguin sentit i se sostinguin?

A través de reflexions conjuntes realitzarem una posada en comú sobre les maneres que les i els professionals de l'àmbit hem vingut responent a l'actualitat psicosocial i les maneres d'emmarcar les intervencions de manera d'adequar el treball al context.
Objectius Generals: Proposar un espai de reflexió conjunta que ens permeti debatre i enriquir la pràctica professional de l'àmbit de les migracions i el refugi tenint en compte la peculiaritat de l'enquadrament/setting de treball en època de pandèmia.
 
Objectius Específics:
  • Generar un espai de reflexió i consensos a través de metodologies grupals participatives.
  • Compartir l'experiència entre serveis i actors de l'àmbit de les migracions i refugi.
  • Construir una narrativa que doni compte del treball i de les possibilitats de l'enquadrament en el context actual.
Claudio Moreno

Claudio Moreno

Doctor en psicologia social. Psicòleg sanitari. Màster en Psicoterapia Psicoanalítica. Psicòleg General Sanitari. Psicòleg del servei d'atenció psicològica Accem a Catalunya, càrrec: Intervenció psicoterapèutica i psicosocial amb persones refugiades i sol·licitants d'asil d' Accem com part del" Programa de Acogida e Integración en el ámbito de la Protección Internacional".
Irina Salzberg

Irina Salzberg

Psicoterapeuta de nens i adolescents. ECPNA Psicòloga al SAIER, Servei d’Atenció a Immigrants Estrangers i Refugiats. Ajuntament de Barcelona. Educadora a Espai Familiar Petit Drac. Ajuntament de Barcelona-ABD. Educadora social al CAUI (Centre d’Acollida d’Urgències Infantils Josep Pallarch) amb infants de 0 a 12 anys Educadora social al Servei Tècnic Punt de Trobada de INTRESS. Educadora social al Servei Pisos Pont per dones i fills que han patit violència masclista del CSS de Barcelona. Acompanyaments terapèutics. Formació FEAP ECPNA Escola Clínica Psicoanalítica amb Nens i Adolescents. Màster en Psicoteràpia Infanto-Juvenil i Clínica Psicoanalítica. Universitat de Barcelona- ECPNA Escola Clínica Psicoanalítica amb Nens i Adolescents. Formació EMDR al Institut Espanyol de EMDR .Curs d’especialització tècnica en gestió de projectes de desenvolupament. UOC.Diplomatura en Educació Social (Universitat Ramon Llull).
Javier Molina

Javier Molina

Psicòleg de l'àrea de acollida i protecció internacional
Núria González Aumatell

Núria González Aumatell

Psicòloga. Màster en Psicologia General Sanitària (UOC-UdG) Màster en Intervencions Socials i Educatives. Premi Extraordinari de Màster (UB) Postgrau de Salut Mental en immigrants, minories i població exclosa (UB). Psicòloga durant 2 anys al Servei d’Atenció Psicològica del Programa Estatal d’Acollida i Integració per a persones sol·licitants i beneficiàries de protecció internacional a CEAR (Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat) .Tècnica de projecte: Intervenció en assentaments amb persones i famílies en situació d’urgència social a CEPAIM (1 mes). Tècnica d’acollida: Atenció Humanitària en el dispositiu d’acollida temporal per a persones migrants vulnerables al 2019 i 2020
Salvatore Consentino

Salvatore Consentino

Doctor en Psicologia. Psicòleg general sanitari
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet. 
Data d'inici 05-11-2021
Data de fi 05-11-2021
Data d'inici de la inscripció 07-07-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 03-11-2021, 14:00:00
Idioma Castellà / Català
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 4,5 hores
Sessions
Sessió 1 05-11-2021, 09:30 - 14:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC