Conferència: Dol i comunitat (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR21002579

L’experiència de dol, inherent a l’ésser humà, ha esdevingut protagonista en els darrers temps. La pandèmia ha situat les societats del món davant d’un procés de dol excepcional, permanent i perllongat, compartit i en moltes ocasions sense massa temps ni espai per a la seva elaboració personal i comunitària.

En aquesta conferència partirem de la realitat viscuda així com de la creació d’experìencies úniques i en ocasions inèdites que porten a pensar en la importància del vincle entre dol i comunitat.

Ens aproximarem a la complexitat del dol comunitari, sempre subjacent d’una manera o una altra, i al seu abordatge per acollir les diferents sensibilitats, presents a qualsevol comunitat.

Objectius Generals:    
  • Analitzar els conceptes de dol i de comunitat i el vincle entre ambdós per arribar al concepte de dol comunitari 

Objectius Específics:    
  • Obrir un espai i un temps per a pensar en la idea d’un dol en comunitat en un moment en el que les pèrdues i la mort han estat presents de forma rellevant i quotidiana per la situació de la pandèmia viscuda.   

  • Oferir algunes reflexions i exemples al voltant de les expressions i manifestacions del dol comunitari i dol en comunitat com a teixit social.
BEATRIZ DE BALANZO ANGULO

BEATRIZ DE BALANZO ANGULO

Llicenciada en Psicologia. Màster de Clínica en Salut Mental. Assistència i Participació en els cursos de la Tètrada Secció Clínica de Barcelona. 'Membre del Grup de Treball de Dol i Pèrdues del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Orientació i acompanyament en Grups de Suport Emocional i en Grups de Suport al Dol. Psicòloga en Grups de Suport i Acompanyament al Dol a les Biblioteques (activitat emmarcada dins del Pla de Xoc per Salut Mental efectes post COVID impulsada per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el COPC) . Ha impartit Formació en Bones Pràctiques Assistencials i en Dol.
Teresa Musolas

Teresa Musolas

Psicòloga. Màster en acompanyament en processos de pèrdua i dol. Formació continua en processos de dol i es seu abordatge terapèutic en diverses escoles i organitzacions. Membre de la Associació Ca n’Eva i del Grup de Dol de Sabadell. Fundadora de S.E.S (Suport, Empatía, Superació). Experiència en l'acompanyament individual i grupal. Membre del Grup de Treball de Dol i Pèrdues del COPC.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 18-11-2021
Data de fi 18-11-2021
Data d'inici de la inscripció 15-07-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 16-11-2021, 20:00:00
Idioma Català / Castellà
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 1,5 hores
Sessions
Sessió 1 18-11-2021, 19:00 - 20:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC