Cicle La mirada sobre l'infant. Jornada "La construcció de l'infant i el jove en el segle XXI" (FORMACIÓ PRESENCIAL)

Termini finalitzat
Categoria del curs: JORNADA
Àrea: Externa
Referència: CR21002622

Per a més informació sobre la jornada i realitzar la inscripció consulteu la pàgina web del TSCAT mitjançant aquest LINK.  

La sessió es durà a terme de forma presenciall'Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6, 08002 Barcelona).

La Iniciativa Intercol·legial per a la Infància i l'Adolescència, integrada pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i la Fundació Congrés Català de Salut Mental, organitzaran, el proper 19 de novembre, la jornada "La construcció de l'infant i el jove en el segle XXI"

En aquesta nova etapa, on tot intenta trobar l’equilibri i després d’haver navegat entre confinaments, sol·licituds, xarxes, pantalles, descobertes i pèrdues, és més evident que mai que infants, adolescents i joves són els protagonistes del futur. Les seves experiències, propostes i expectatives conformen, no només l'esdevenir de cadascun d’ells com individus, sinó de la col·lectivitat on la resta de la societat haurà de romandre. És en aquest moment on la construcció social del concepte infància i adolescència s’endinsa en una descoberta de nous referents, una redefinició de les relacions intergeneracionals i un qüestionament d'allò que realment són, volen i esperen.

Amb aquesta jornada volem oferir-nos un espai on adults, infants i joves, amb diferents mirades, rols i experiències, ens volem preguntar com veiem la vida, el futur i, per tant, que ens espera i que esperem d’aquest pas immediat i inevitable de la infantesa a la vida adulta, que cada cop és de més complexa definició.

El programa de la jornada serà el següent: 

9:15h Inauguració institucional

 • Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) 
 • Mati González o David Rodríguez, com a membres de junta del TSCAT i coordinadors del Cicle 

9:30h Primera taula “Com pensar els infants i joves del segle XXI?”

Ponents:

 • Vicepresidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia i docent Escola Arabell.
 • Membre de junta de la TIAC i presidenta de la Secció de Drets de la Infància i l'Adolescència del Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. Advocada especialitzada en Dret Internacional de Família i Infància. 
 • Antropòleg. 
 • Psicòleg. Professor de Psicopatologia a la UB. Terapeuta, dedicat a la clínica i no pas a la recerca empírica. Autor i coautor de diferents textos, alguns amb un cert caire sociològic.

11:30h – 11:45h Pausa

11:45h Segona taula "Experiències i vivències"

Infants i joves:

 • Consell Nacional de Joves de Catalunya (CNJC) 
 • Esplais Catalans (Esplac)
 • Minyons Escoltes i Guies de Catalunya MEG 

Professionals:

 • Psicòloga del Projecte Noves Oportunitats
 • Treballadora social 
 • Pedagoga de primària, secundària i EAP

13:45h – 14h Cloenda i resum de la jornada a càrrec de David Rodríguez, membre de junta del TSCAT i coordinador del Cicle.  

Per a més informació i inscripcions consulteu la pàgina web del TSCAT mitjançant aquest LINK.  

La sessió es durà a terme de forma presencial a l'Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6, 08002 Barcelona).

Aquesta nova jornada s'emmarca dins del Cicle La mirada sobre l’infant, cicle de jornades iniciat al 2016 i que va donar donar lloc a la creació de la Iniciativa Intercol·legial, que té com a objectius l’actualització de coneixements, l’intercanvi de sabers, el debat científic i la generació de propostes en l’àmbit de la infància i l’adolescència des d’una perspectiva pluridisciplinària i inclusiva.
 
Data d'inici 19-11-2021
Data de fi 19-11-2021
Data d'inici de la inscripció 28-10-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 17-11-2021, 15:00:00
Idioma Català
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 5 hores

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC