Curs: Aproximació a les Psicoteràpies Humanistes (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR21002631
Aquest curs pretén ser una aproximació als models més importants de psicoteràpia humanista. La psicologia humanista, cada vegada més i tal com el seu nom indica, impregna la manera de fer dels professionals de la psicologia.
 
Introduirem la psicoteràpia integradora humanista, explicarem els models més utilitzats en psicoteràpia , i donarem a conèixer la seva eficàcia en els processos psicoterapèutics. 

Parlarem detalladament de la Relació terapèutica, de l'Anàlisi Transaccional, de les teràpies psicocorporals, de les Tècniques de fantasia i imaginació, de la dinàmica de grups i de l'ètica humanista. 

 

  • 1a sessió: Introducció a la psicologia humanista i a la psicoteràpia integradora humanista. Parlarem del que diferència la psicologia humanista de les altres corrents psicològiques i del nostre model de Psicoteràpia Integradora humanista, teoria i pràctica.
  • 2a sessió: Anàlisi Transaccional. Orígens i teoria d'aquest model. Parlarem dels estats del jo, del guió de vida i de tots els conceptes importants que tan útils són en la psicoteràpia humanista.
  • 3a sessió: Psicoteràpia i Psicoteràpia grupal. Tractarem els orígens de la teoria, explicació d'exercicis i manera de treballar en les sessions de Psicoteràpia Humanista i de la importància de la Psicoteràpia de grups i la seva dinàmica.
  • 4a sessió: Tècniques amb imatges i fantasia. S'explicarà el model (molt utilitzat en psicoteràpia humanista) i es donaran recursos i exercicis, així com bibliografia per poder aprofundir en ells.
  • 5a sessió: El cos i les tècniques psicocorporals. Relació terapèutica.
  • 6a sessió: Ètica Psicològica Humanista. Es tractaran els aspectes ètics que constitueixen el caràcter a l'activitat psicoterapèutica humanista, confrontant el que és i el que no és ètic i explicant casos on es vegin clarament aquests conceptes.
Objectius General: 
  • Visibilitzar els conceptes i la manera de fer de la Psicoteràpia Humanista. 
  • Donar a conèixer els models i autors més importants de la Psicologia Humanista.
  • Facilitar recursos per dur a terme procesos de Psicoteràpia Humanista.

Objectius Específics:

  • Explicar un per un els models més importants, reconeguts científicament de la Psicoterapia Humanista: 
    • Psicoteràpia Integradora Humanista 
    • Anàlisi Transaccional 
    • Relació Terapèutica 
    • Tèniques Psicocorporals 
    • Tècniques de fantasia i imaginació 
    • Ètica Humanista 
  • Conèixer la teoria i la pràctica de cada model 
  • Donar bibliografia i eines per poder aprofundir en la Psicoteràpia Humanista. 
Ana Gimeno-Bayón

Ana Gimeno-Bayón

Doctora en Psicologia. Co-directora de l'Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista. Docent en el màster que s'imparteix en aquest institut, psicoterapeuta i supervisora. Membre de la FEAP. Membre del Grup de Treball del COPC de Psicoteràpia Integradora Humanista. Presidenta de l'Associació de Psicoteràpia Integradora Humanista. Membre del Consell de Direcció de la Revista de Psicoteràpia
Ana Padilla

Ana Padilla

Llicenciada en Psicología per la UAB. Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista per l'Institut Erich Fromm. Psicoterapueta d'adults i de parella des de 2002. Professora, tutotra i col·laboradora del Màster de PIH a l'Institut Eric Fromm.Psicoterapeuta d'adults i de parella. Psicòloga sanitària i supervisora acreditada per la FEAP. Professora i tutora del Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista de l'Institut Erich Fromm. Participació en l'I i III Congrés Nacional de la FEAP. Participació en les I, II i III Jornades de Psicoteràpia Humanista de la FEAP Participació en l'I, II i III Congrés Nacional d'Intel·ligència Emocional Participació en les III i IV Jornades de la APIH Participació en l'I Congrés Internacional de Psicologia i Psicoteràpies Humanistes
Delia Carolina Villacrés Puerta

Delia Carolina Villacrés Puerta

Psicòloga General Sanitària, llicenciada en Psicologia, per la Universitat Nacional Federico Vila-real de Lima-Perú. Titulació homologada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista per l'Institut Erich Fromm de Barcelona. Màster en Psicoteràpia Corporal- BIOSYNTHESIS- pel Centre de Psicoteràpia Somàtica en Biossíntese de Barcelona. Monogràfics especialitzats: L'Art de l'Amor de Pareja; Mindfulness; L'aplicació de la tècnica de Moviments Oculars; Teràpia Basada en Intel·ligència Emocional; Psicoteràpia Grupal; El cos una finestra per a veure a la persona. Forma part de l'equip psicoterapèutic i docent de l'Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista de Barcelona. Ha realitzat: Tallers, ponències i elaboració de pòster en: Jornades i Congressos.
Lluís Rodríguez Morales

Lluís Rodríguez Morales

Psicòleg. Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista per l’Institut Erich Fromm . Diversos seminaris i cursos especialitzats en la Facultat de Psicologia, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista , i en altres centres privats, per aprofundir i actualitzar les matèries estudiades en el Màster.Psicòleg-psicoterapeuta de teràpia individual d'adults i teràpia de parella a l'Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista.Professor de l'assignatura Psicoteràpia amb Anàlisi Transaccional, juntament amb Ana Padilla, en el Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista i en diferents activitats formatives
Miquel Oriol

Miquel Oriol

Llicenciat en Psicología per la UAB. Psicòleg especialista en psicología clínica. Postgrau en Teràpia cognitiu-social (UB). Postgrau en Demències i esquizofrènies (UAB). Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista (IEF). Professor col·laborador al Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista. Psicoteràpia privada d'adults des de 1997. Coordinador del GT en PIH del COPC.
Xavier Sort

Xavier Sort

Llicenciat en Psicologia per la UAB. Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista per l'Institut Erich Fromm. Programa SAT de Psicoteràpia Integrativa, amb Claudio Naranjo. Postgrau en Trabajo Corporal Integrativo, per l'Associació per a l'Expressió i la Comunicació. Psicoterapeuta i docent a l'Institut Erich Fromm de Psicologia Humanista.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet. 
Data d'inici 28-01-2022
Data de fi 17-06-2021
Data d'inici de la inscripció 02-12-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 26-01-2022, 14:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 90,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 72,00 €
No col·legiat/a: 162,00 €
Precol·legiats/es: 72,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 72,00 €
Idioma Castellà/Català
Modalitat En línia
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 18 hores
Sessions
Sessió 1 28-01-2022, 17:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 2 25-02-2022, 17:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 3 18-03-2022, 17:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 4 22-04-2022, 17:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 5 27-05-2022, 17:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 6 17-06-2022, 17:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC