Conferència: Addiccions Comportamentals. Característiques. Prevalença. Tipus. Factors de risc i de protecció. Pautes en la intervenció (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR21002650

La proposta parteix de la pràctica clínica i especialització de la conferenciant i està relacionada amb l'abordatge de les addiccions comportamentals. S’exposarà com els professionals d'addiccions a substàncies han de poder visibilitzar altres mecanismes addictius, com són els comportaments o activitats que poden generar dependència (augment de la comorbiditat), i es parlarà específicament de l’abordatge psicològic i psicoterapeutic de les addiccions comportamentals.

Objectius Generals: Debatre i aprofundir en la practica clínica dels professionals de la psicologia que treballen en el camp de les addiccions         

Objectius EspecíficsMillorar la comprensió de les addiccions comportamentals (AC), el seu diagnòstic i el seu tractament específic dins del tractament global de les addiccions. Les AC es poden entendre com una conducta addictiva, però amb dubtes sobre el seu diagnòstic i terapèutica, doncs a vegades es troben en la frontera amb altres trastorns psicològics (obsesions-compulsions, trastorns del control dels impulsos), poden ser comòrbids amb ells (consum simultani de substàncies) o ser secundaris a aquests (per exemple com a forma d’alliberar tensió en TLP o trastorns d’ansietat).      

Maite Soler Alcaide

Maite Soler Alcaide

Psicòloga general sanitària. Màster en Teràpia Familiar sistèmica. Membre de la Societat Catalana de Teràpia Familiar. Postgrau en Addiccions Comportamentals per la Universitat de Barcelona. Membre de la comissió de treball d'Addiccions Comportamentals a la Federació Catalana de Drogodependències. Coordinadora del Projecte SA@C (Servei d'Atenció a les Addiccions Comportamentals) a la Fundació Salut i Comunitat. Amb més de 20 anys experiència clínica en diferents serveis ambulatoris i residencials pel tractament de les addiccions amb substàncies i la salut mental.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 10-02-2022
Data de fi 10-02-2022
Data d'inici de la inscripció 13-12-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 03-02-2022, 20:00:00
Idioma català/castellà
Modalitat En línia
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 10-02-2022, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC