Èxit d’assistència al 6è curs d’Expert en Psicologia d’Emergències i Catàstrofes organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

05-02-2016

• Més de 90 professionals s’han inscrit a la sisena edició del curs
• Es tractaran aspectes com l’ètica i deontologia de la psicologia d’emergències, el cas de l’accident de l’avió de Germanwings o l’abordatge psicològic en camps de refugiats

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, COPC, organitza la 6a edició del curs d’Expert en Psicologia d’Emergències i Catàstrofes. Aquesta edició, que compta amb més de 90 professionals inscrits, tractarà temes com la psicologia de les catàstrofes, l’ètica i la deontologia de la psicologia d’emergències, el cas de l’accident de l’avió de Germanwings, el suïcidi, la intervenció psicològica en menors i l’abordatge psicològic en camps de refugiats.

 

La tasca del psicòleg/a d’emergències ha tingut una gran visibilitat i reconeixement en els darrers anys, fet que fa necessària una major preparació i qualificació dels professionals que intervenen en les diferents situacions. A la vegada es requereix contemplar aquesta feina tenint en compte la prevenció de riscos psicosocials en els professionals intervinents. El curs d’Expert en Psicologia d’Emergències i Catàstrofes és un exemple de resposta en aquestes dues direccions i de benefici cap a la professió i la ciutadania.

 

En l’acte d’inauguració del curs, que ha tingut lloc aquest matí a la seu del COPC a Barcelona, s’ha destacat la necessària i important incorporació dels professionals de la psicologia en les actuacions d’emergències. Josep Vilajoana, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya apuntava en aquest sentit “els psicòlegs/es a les catàstrofes no tenim només un paper en el moment precís, sinó abans i després i també amb els professionals que intervenen els afectats”. I Andrés Cuartero, director del curs i coordinador dels equips de Psicòlegs de SIPS adscrits al SEM, afegia “si els psicòlegs/es estem en emergències és perquè oferim un plus, una diferència positiva”.

 

El degà, Josep Vilajoana, ha anunciat, a més, la creació d’una nova secció dins el COPC. La Secció de Psicologia d’Emergències neix amb vocació transversal i amb la voluntat d'aglutinar psicòlegs/es interessats en aquest àmbit d'intervenció per generar, compartir i divulgar coneixements i experiències.

 

A banda del curs, s’impartiran dos tallers. Un, de bones pràctiques que versarà sobre intervencions en suport grupal, eines PNL en crisis, primers auxilis psicològics, teràpia d’exposició narrativa i comunicació de males notícies. I l’altre, un taller internacional amb la temàtica d’una intervenció psicològica integradora: Primers Auxilis en Trauma Internacional (PATI).

 

El curs es desenvoluparà en caps de setmana alternatius entre el 5 de febrer i el 28 de maig i comptarà amb 38 ponents diferents.

 

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya és un agent actiu implicat en l’atenció a les demandes socials i de les administracions davant incidents amb múltiples víctimes i en impulsar i actualitzar la formació dels professionals en l’àmbit de la psicologia d’emergències.

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC