El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya celebra 20 anys de neuropsicologia amb l’entrega d’acreditacions d’expertesa en aquest àmbit

03-05-2016

• 53 col·legiats/es en neuropsicologia clínica s'acrediten en aquesta tercera convocatòria
• L’acte comptarà, a més, amb la presència del professor Joseph A. Sergeant, catedràtic emèrit de neuropsicologia clínica de la Universitat de Vrije d’Amsterdam

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, COPC, celebra 20 anys de la presència de la neuropsicologia clínica a la institució amb l’acte d’entrega de les terceres acreditacions que certifiquen l’expertesa de 53 professionals col·legiats/es en aquest àmbit. L’acte institucional tindrà lloc aquesta tarda, a les 18.30 hores, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 
 
Seguint amb la defensa i l’ordenació de les especialitats de la psicologia, el COPC continua promovent noves acreditacions i nous processos de renovació d’acreditacions ja existents. La Junta de Govern, juntament amb la Secció de Neuropsicologia, han impulsat la tercera edició de la certificació d’aquesta expertesa. Les anteriors es van dur a terme els anys 2008 i 2011. Aquest any és també el moment en què els acreditats el 2008 han hagut de sol·licitar la renovació per tal de poder seguir acreditant la seva expertesa en el camp de la neuropsicologia clínica. 
 
La neuropsicologia clínica té com a finalitat avaluar, diagnosticar i tractar les alteracions cognitives, conductuals i emocionals degudes a una alteració funcional o estructural del sistema nerviós, tant en l’edat adulta com en la infància. La necessitat social i sanitària de la figura del neuropsicòleg ha fet créixer l’activitat en aquest àmbit fa necessari definir i defensar el perfil dels professionals de la psicologia especialitzats en aquest camp i vetllar pels drets dels usuaris. 
 
A banda de l’acte institucional d’entrega de les acreditacions, el professor Joseph A. Sergeant, catedràtic emèrit del departament de neuropsicologia clínica de la Universitat de Vrije d’Amsterdam, pronunciarà una conferència sobre la monitorització del tractament, el processament emocional, el sistema de recompensa i el potencial de la neuroimatge en el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat en adults. El professor Sergeant, nomenat cavaller per la Reina dels Països Baixos el 2010 i Oficial i Cavaller de l’Ordre d’Oranje Nassau per la seva contribució i recerca en TDAH, ha publicat més de 250 articles en revistes científiques internacional i ha coordinat l’estudi internacional de la UE sobre la neurobiologia del TDAH. Actualment, presideix la Xarxa Europea sobre Trastorns Hipercinètics, Eunethydis. 
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC