Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats


Composició de la Junta

Nom Càrrec
MONTSERRAT GARCÍA MAS President/a
MARIA ROSER CIRICI AMELL Vicepresident/a
SARA MORRERES QUESADA Secretari/ària
MARIA SANCHEZ JIMENEZ Tresorer/a
JOCELYN GUERRERO GARCIA Vocal
MARINA PARTERA RIVEROLA Vocal
GRACIELA TRABA BENAVIDEZ Vocal

Objectius

 1. L'estudi de qualsevol qüestió que tingui com a eix central la perspectiva de gènere, entenent aquesta com la mirada que cal aplicar a qualsevol teoria i pràctica. Es pretén doncs, fer visible la necessitat de fomentar aquesta perspectiva en la disciplina psicològica i els seus diversos camps.
 2. La coordinació de les activitats col·legials que es duguin a terme des de la secció i per part de qualsevol de les seves membres.
 3. Fomentar el desenvolupament de la pràctica professional des de la perspectiva de gènere: mitjançant la promoció d'actes de formació, divulgació; i de promoure acords i relacions externes i interinstitucionals.
 4. Participar de forma activa en els òrgans del Col·legi encarregats específicament de la direcció de la formació en tasques de reciclatge i de formació propis, en els àmbits pràctic i teòric.
 5. La captació i generació de recursos per al desenvolupament de la secció.


Línies estratègiques

 1. Oferir des de la Junta de la secció un projecte amb una missió compartida, clara, motivada, amb diversos nivells de participació i útil per a la pràctica professional.
 2. Crear estratègies de comunicació interna i externa que puguin transmetre el projecte i les iniciatives, així com promoure la utilització de noves eines comunicatives que facilitin la participació.
 3. Dissenyar un treball realment transversal i de col·laboració amb la resta de les seccions.
 4. Donar suport continuat als Grups de Treball per tal que puguin assolir de forma efectiva i eficient els objectius que s'han proposat.
 5. Impulsar la formació: a partir de la detecció de noves necessitats, així com de l'ús de noves tecnologies.
 6. Crear espais específics de treball destinats a la captació de fons i la col·laboració amb altres entitats públiques i privades.
 

Guia de recomanacions per a la detecció de violència masclista en homes

 Clica aquí per descarregar el PDF en català

 

Guia 'La conciliació en temps de pandèmia: treball domèstic, treballs de cures i teletreball'

 Clica aquí per descarregar el PDF en català


Conferències en línia

Els dies 27 de juliol, 27 d'agost i 9 de setembre de 2020 van tenir lloc les conferències en línia Efectes post-covid: sobrecàrrega en el treball de cures i teletreball.
 
Es tracta d'una activitat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pla de xoc de Salut mental efectes POSTCOVID. A les conferències s’exposen un conjunt d’orientacions sobre els aspectes bàsics per minimitzar els malestars emocionals en la sobrecàrrega de cures, així com en el repartiment de responsabilitats del treball de cures, en el teletreball i la conciliació.
 
 •  La conferència del 27 de juliol de 2020 té com a ponent a Laura Francolí:


 • La conferència feta el 27 d'agost de 2020 té com a ponent a Elisa Muñoz:
 
 • El dia 9 de setembre, l'encarregada de dur a terme la formació va ser Gemma Altell:
 
 

Taules rodones en línia

El 2 d'octubre de 2020 va tenir lloc en línia la Taula rodona: Afecte i sexualitat en les masculinitats: mirades de canvi vers les masculinitats alternatives. La sessió té com a ponents a Alejandro Sicili, Jose Maria Lozano i Pablo Hurtado
 Materials de formació contínua

 

Com a col·legiat/ada podeu inscriure-us a les divisions professionals del Consejo General de la Psicología de España (www.cop.es), per fer-ho cal estar donat d’alta, prèviament, a la secció corresponent del COPC.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC