Secció de Neuropsicologia


Composició de la Junta

Nom Càrrec
MARTA BALAGUÉ MARMAÑA President/a
NURIA BAYARRI GORDI Vicepresident/a
SARA CARRILLO MOLINA Secretari/ària
SANDRA SANZ MIR Tresorer/a
ARITZ ARANBARRI PAREDES Vocal
XAVIER GOTSENS MORENO Vocal
PAULA MARNE ALVAREZ Vocal
SAÜL MARTÍNEZ HORTA Vocal
SONIA QUIÑONES UBEDA Vocal
ANNA SOLERDELCOLL CLAPERA Vocal

Presentació

La Secció de Neuropsicologia del COPC es formalitza el 27 de maig de 2013. La Neuropsicologia, però, ja té un llarga història dintre del COPC emmarcada en les activitats del Grup de Treball de Neuropsicologia i el Grup de Treball de Neuropsicologia Forense, adscrits a la Secció de Psicologia Clínica i de la Salut.

El Grup de Treball de Neuropsicologia, amb més de 15 anys d'història al COPC, va realitzar múltiples activitats entre les quals destaquen 2 processos d'acreditació d'expertesa en Neuropsicologia Clínica (2008 i 2012). En els dos processos, més de 150 neuropsicòlegs han estat acreditats com a experts en neuropsicologia pel COPC.

La creació de la Secció ha estat una de les fites més perseguides pel Grup de Treball de Neuropsicologia del COPC i és un gran pas per a la consolidació de la disciplina al Col·legi.

La nostra missió és la promoció d'uns estàndards de qualitat en la regulació i potenciació dels psicòlegs que treballen específicament com a neuropsicòlegs així com la difusió i formació en els diferents àmbits de coneixement en què té aplicació la neuropsicologia.

Objectius

  1. Consolidar la Secció de Neuropsicologia amb l'objectiu de mantenir i enfortir el projecte en el futur.
  2. Potenciar el desenvolupament professional, tècnic i científic, del psicòleg/òloga en l'àmbit de la neuropsicologia.
  3. Vetllar per l'exercici competent i rigorós de la professió.
  4. Consolidar, promocionar i revisar si s'escau l'Acreditació d'expertesa en Neuropsicologia Clínica.
  5. Fomentar la creació de Grups de Treball (GT) dins de la Secció i oferir assessorament, informació i suport als GT existents per tal de promoure la cooperació, l'intercanvi d'informació i experiència professional entre els/les membres de la Secció, altres Seccions del COPC i altres institucions.
  6. Oferir formació i actualització tecnicocientífica en l'àmbit de la Neuropsicologia.
  7. Establir sinergies i incrementar les relacions institucionals col·laboratives a nivell nacional, estatal i internacional.
 

Guia de bones pràctiques per l'avaluació neuropsicològica en l'àmbit de la salut mental

El Grup de Treball de Neuropsicologia i salut mental, de la Secció de Neuropsicologia del COPC, ha elaborat una Guia de bones pràctiques per l’avaluació neuropsicològica en l’àmbit de la salut mental gràcies al treball coordinat d’un equip de treball, format per 18 psicòlogues i psicòlegs, que n’ha assumit l’autoria i revisió. La tasca de coordinació de l’elaboració de la guia ha estat obra de Rafael Penadés, neuropsicòleg a l’Hospital Clínic de Barcelona i a la Universitat de Barcelona, actualment vocal de la Junta de Govern del COPC.

La guia ha estat produïda com un instrument de suport a la pràctica clínica diària, una eina per promoure la qualitat de l’avaluació neuropsicològica en salut mental. Les indicacions que s’hi reprodueixen no tenen voluntat de ser d’obligat compliment, ni tan sols de ser un recull exhaustiu, però sintetitzen recomanacions i directrius que serveixen d’orientació als professionals de la psicologia de l’avaluació neuropsicològica en l’àmbit de la salut mental.

El GT de Neuropsicologia i salut mental del COPC comparteix la Guia de bones pràctiques per l’avaluació neuropsicològica en l’àmbit de la salut mental amb tots els col·legiats i col·legiades que en cliquin l’enllaç o es descarreguin el document adjunt.

 

Com a col·legiat/ada podeu inscriure-us a les divisions professionals del Consejo General de la Psicología de España (www.cop.es), per fer-ho cal estar donat d’alta, prèviament, a la secció corresponent del COPC.

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC