El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya convida a totes les persones col·legiades a la V Jornada anual de la Psicoxarxa Solidària que se celebrarà el 22 d’octubre en una sessió en línia

01-10-2020   |  Barcelona

Es tracta d’una jornada de treball i promoció del projecte solidari que va impulsar el COPC l’any 2015 per atendre la ciutadania amb pocs recursos econòmics.

La Psicoxarxa no és un servei en si mateix, sinó un projecte que canalitza la demanda d’aquestes persones cap a una borsa de professionals col·legiats i col·legiades i entitats col·laboradores que, solidàriament, ofereixen atenció psicològica en el marc d’aquesta xarxa solidària del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Al llarg d’aquestes cinc edicions, les Jornades de la Psicoxarxa han abordat temàtiques molt diverses i d’interès social en el moment, com ara la inclusió i la integració laboral de joves i de professionals afectats per la crisi (inclosos els psicòlegs i psicòlogues), i l’atenció a refugiats i refugiades (aquests darrers protagonitzant la Jornada que es va celebrar l’any 2017). També s’ha tractat l’estratègia d’inclusió i reducció de les desigualtats a la ciutat de Barcelona en el marc de l’Acord ciutadà l’any 2018, durant la tercera edició de la jornada.

Aquest any i davant la situació de crisis sanitària viscuda, la jornada girarà en torn la pandèmia de la COVID-19 i l’impacte que aquesta ha tingut sobre la Psicoxarxa Solidària del COPC.

La jornada de la Psicoxarxa serà inaugurada pel  degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Sr. Guillermo Mattioli i per la comissionada de Desenvolupament professional i ocupabilitat de la Junta de Govern i coordinadora del projecte, la Sra. Dolors Liria.

Aquest 2020 s’aposta per un format en línia per tal de garantir la seguretat dels assistents i es comptarà amb diversos testimonials que han estat partícips de l’adaptació de la Psicoxarxa a la pandèmia. Entre aquests testimonis, comptarem amb la vicepresidenta de la Secció d’emergències del COPC la Sra. Mònica Lòpez, la psicòloga de l’Equip d’Admissions i Derivacions a Girona, la Sra. Vanessa Galera, els testimonis  d’usuaris i professionals a través d’una càpsula audiovisual i la intervenció de la Sra. Marina García i la Sra. Rosalía López Herrera (tècnica de projectes i psicòloga de l’entitat, respectivament), en representació de l’entitat col·laboradora Babel Punto de Encuentro. 

La Jornada també comptarà amb la col·laboració de BARCELONA ACTIVA, a través del seu projecte Mentoring+. La intervenció anirà a càrrec de la Sra. Carme Roselló, Tècnica coordinadora de Mercat de Treball i Recerca de feina; la Sra. Carol Lorenzo, Responsable de l’àrea de Mercat de Treball i Recerca de feina i amb la Sra. Lourdes Sugranyes, Directora d’Orientació i Formació.   

Finalment es donarà pas al tancament de la jornada de la mà de la Sra. Leticia Pipman, Coordinadora i dinamitzadora de projectes a El Parlante, qui ens presentarà el projecte #ParlaGran de l’entitat. 

Totes les persones interessades es poden inscriure a l’activitat que se celebrarà el dia 22 d’octubre de 10:00 h a 12:00 h en aquest enllaç.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC