El COPC organitza tres conferències en línia sobre dol, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

29-10-2020   |  Barcelona

Les xerrades es duran a terme online els dies 2, 4 i 6 de novembre. Llegeix la notícia per a més detalls sobre els diferents ponents i horaris.

La situació que vivim actualment, provocada per l'arribada de la COVID-19, ve acompanyada de pèrdues i dols a molts nivells, de la mateixa manera que ens impulsa a la creació i descoberta de noves realitats. És per això que, coincidint amb el dia de Tots Sants, el COPC organitza tres conferències en línia sobre dol, dirigides a persones que pateixen un procés de pèrdua, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona. A continuació, us les detallem:
 
Conferència: Auto-detecció del dol. Tot això que em passa, és perquè estic en dol?
 
La Conferència: Auto-detecció del dol. Tot això que em passa, és perquè estic en dol? es celebrarà per partida doble; el proper dilluns 2 de novembre a les 10 h i el divendres 6 de novembre a la mateixa hora. Beatriz de Balanzó, psicòloga i psicoanalista i membre del Grup de Treball de Dol i Pèrdues del Col·legi Oficial de Psicologia i Marta Marsenyach, psicòloga i, també, membre del Grup de Treball de Dol i Pèrdues del col·legi, seran les ponents de l'esdeveniment. 
 
La ponència està orientada a detectar i observar allò que s’està vivint i fer-nos conscients de com ens afecten les pèrdues i els dols que realitzem de forma quotidiana i, de vegades, sense temps per elaborar-les. La trobada es proposa com un moment per aturar-se i analitzar amb perspectiva, posant l’atenció en un mateix i en com les senyals corporals, emocionals i psicològiques ens poden informar del nostre transitar pel dol.
 
Podeu inscriure-us a la conferència del dia 2 de novembre clicant aquí. O bé a la del 6 de novembre, en aquest altre enllaç.
 
Conferència: Rituals d'acomiadament quan no pots acomiadar
 
D'altra banda, el dimecres 4 de novembre, es realitzarà la Conferència: Rituals d'acomiadament quan no pots acomiadar. També en format en línia, començarà a les 18 h. L'activitat girarà al voltant de la impossibilitat d'acomiadar un ésser estimat i com els rituals de comiat ajuden a inicar el procés de dol. Què passa quan no es poden dur a terme? Es parlarà d'alternatives per poder dur a terme l'acomiadament i iniciar un dol saludable. La conferència inclourà un cas pràctic.
 
Les persones encarregades de guiar l'activitat seran la psicòloga experta en emergències Àfrica Macías, membre del Grup de Treball de Dol i Pèrdues del COPC i Maria del Mar Serra Guixà, psicòloga i psicopedagoga especialitzada en dol i intervencio psicosocial i, també, membre del Grup de Treball anomenat anteriorment.
 
Les inscripcions ja són obertes. Premeu aquí per formar-ne part.
 

---------------

Actualització

Tot i que els grups de suport al dol s'articularan a partir de les biblioteques Francesca Bonnemaison, Nou Barris i Sant Antoni de Barcelona, mentre durin les restriccions actuals es faran en espais en l'aire lliure, amb la voluntat que més endavant es puguin reunir dins de la biblioteca.
Serà necessari inscriure's al telèfon 660 62 55 70 o escrivint un email a bcnsuportdol@copc.cat.
 

--------------

 
A més...
 
Us recordem, també, que el 4 de novembre comencen a les biblioteques públiques de Barcelona els grups de suport al dol per qui ha perdut una persona estimada. Es tracta de trobades organitzades per l'Ajuntament de Barcelona amb el suport del COPC, de caire gratuït i obertes a tota la ciutadania. Més informació.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC