El COPC dona suport al manifest “Vacunes: bé públic universal” i s’adhereix a la declaració per una distribució equitativa de les vacunes contra la COVID-19

04-03-2021   |  Barcelona

El manifest del CCMC insta a signar la declaració de l’OMS i a unir esforços entre col·legis professionals i institucions científiques, acadèmiques i de recerca en la lluita contra la pandèmia.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya dona suport al manifest del Consell de Col·legi de Metges de Catalunya “Vacunes: bé públic universal” que encoratja tots els ens implicats a superar els actuals interessos i limitacions que impedeixen aplicar criteris de salut pública universal.

En aquest sentit, el manifest s’adhereix i es fa ressò d’una declaració de l’Organització Mundial de la Salut que clama en favor d’una distribució equitativa de les vacunes, la Vaccine Equity Declaration, motivada a causa que l’actual estat de limitació de la producció i distribució de les vacunes impedeix articular una campanya universal de vacunació amb criteris d’equitat mundial. Actualment, hi ha moltes barreres d’accés a les vacunes a causa dels límits de producció de les empreses autoritzades, de les patents, dels preus de venda, de la manca de transferència de coneixement, etc. que impedeixen una producció mundial i massiva que garanteixi el dret a la salut de totes les persones del planeta peu d’igualtat. L’accés a les vacunes, actualment, exclou a la major part de la població mundial, especialment la que habita les àrees més desafavorides del planeta.

Podeu llegir el manifest del CCMC Vacunes: bé públic universal i la declaració de l’OMS Vaccine Equity Declaration, a què s’ha adherit el Col·legi prement damunt dels respectius enllaços. El COPC espera, tal com els manifestos expressen, poder unir esforços amb la resta de col·legis professionals, societats científiques i institucions acadèmiques i de recerca en la lluita contra la pandèmia.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC