El COPC commemora el Dia Internacional de les Dones presentant un cicle de conferències i un videoglossari per donar a conèixer i promoure la perspectiva de gènere en la psicologia

04-03-2021   |  Barcelona

El cicle Treballant per a l'equitat de gènere des de la psicologia i la psicoteràpia comença l’11 de març abordant la conciliació, el teletreball i les economies de plataforma.

El proper 8 de març, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya commemora el Dia Internacional de les Dones presentant dues iniciatives de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats que fan explícita la plena implicació del Col·legi en la lluita en favor de la igualtat de gènere

En primer lloc, el Grup de Treball en Violències masclistes presenta un videoglossari per donar a conèixer i promoure la perspectiva de gènere en la psicologia.

Conceptes com androcentrisme, bretxa salarial, drets sexuals i reproductius, estereotips de gènere, feminismes, gènere, heteronormativitat, interseccionalitat, patriarcat i sororitat són definits per les membres del grup de treball, en un conjunt de càpsules de vídeo que el COPC ja ha començat a difondre al web i als comptes de xarxes socials del Col·legi durant la setmana del Dia de la Dona.

En segon lloc, tal com ja es va avançar en aquesta notícia, la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats va programar el cicle de conferències Treballant per a l'equitat de gènere des de la psicologia i la psicoteràpia, la primera sessió de qual és el proper dia 11 de març.

La conferència en línia “La conciliació en temps de pandèmia: treball de cures, teletreball i perspectives de futur” serà moderada per la vicedegana del COPC, Laia Rosich, i per la secretària de la Secció, Sara Morreres, i dialogarà sobre: La conciliació, corresponsabilitat i xarxes de suport i de cura, a càrrec de Sara Moreno; Els reptes del teletreball, polítiques públiques per a la conciliació, a càrrec de la col·legiada d’honor Sara Berbel; Economies de plataforma, nous treballs i xarxes des de la perspectiva de gènere, per Mayo Fuster. La inscripció és oberta en aquest enllaç i espera la vostra participació.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya dona suport i posa en pràctica les demandes del Dia Internacional de les Dones: suma-t’hi. 

 

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC