El Grup de Treball Psicoanàlisi i Societat del COPC organitza la jornada ‘Reflexions sobre la qüestió trans a la infància i a l'adolescència'

30-08-2021   |  Barcelona

Dues taules rodones permetran aquest octubre reflexionar sobre la qüestió trans des de les perspectives psicodinàmica, mèdica i educativa.

Dissabte 23 d'octubre de 2021 se celebrarà al COPC la jornada Reflexions sobre la qüestió trans a la infància i a l'adolescència que tractarà les diferents perspectives sobre la qüestió trans, que ha generat una àmplia i profunda controvèrsia en el moviment feminista però també entre professionals de la psicologia, la psicoanàlisi, la sociologia i l'endocrinologia.

Aquesta jornada, que resoldrà preguntes com “Hi ha una única manera de mirar l'anomenat fenomen trans?” o “Des de quantes perspectives es pot observar i pensar?”, se centrarà en la infància i l'adolescència, segons els organitzadors, perquè les persones en període de desenvolupament que transiten per diverses vicissituds psicobiològiques fins a arribar a l'adultesa requereixen una especial atenció.

Hi intervindran:
 
  • David Bell, psiquiatre, psicoanalista britànic de gran prestigi internacional i participant molt actiu del debat trans al Regne Unit. Es va fer ressò del qüestionament ètic i mèdic dels professionals del Servei d'Identitat de Gènere (GIDS) de la Tavistock Clinic de Londres, realitzant un important i contundent informe sobre aquest tema, a partir del qual es van desencadenar actuacions que van portar a l'Alt Tribunal de Justícia del Regne Unit a dictaminar la sentència promulgada al desembre 2020.
  • Mari Carmen Giménez, psicòloga, psicoterapeuta i exdecana de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, que analitzarà la situació de la Llei Trans en el context català i espanyol, aportant algunes reflexions des de la psicologia evolutiva de la infància.
  • Sílvia Carrasco, antropòloga social que exposarà els processos trans i les seves conseqüències en el marc d'altres països, en especial en contextos educatius.
  • Eileen Wieland, psicòloga psicoanalista, qui plantejarà algunes hipòtesis per a explicar la focalització actual de l'activisme transgènere en la població infantil adolescent.
  • Isabel Esteva, metgessa endocrinòloga, coordinadora de Programes Sectorials de la Conselleria de Salut d'Andalusia i coordinadora de la primera Unitat de Transsexualitat i Identitat de Gènere (UIG) espanyola creada a Andalusia (1999-2016).
 
La coordinació d'aquest espai de debat serà a càrrec de Carme Guillén, coordinadora del Grup de Treball Psicoanàlisi i Societat, i Neri Daurella, també membre del grup.

Informació pràctica i inscripcions: https://www.copc.cat/cursos/2486/espai-de-debat-jornada-reflexions-sobre-la-q-estio-trans-a-la-inf-ncia-i-a-l-adolesc-ncia-formacio-online- 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC