La Delegació Territorial de Tarragona col·labora amb l’Ajuntament de Tarragona per commemorar el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

11-05-2021   |  Tarragona

La conferència Psicologia, dona i salut, de dimarts 1 de juny, és una de les activitats que commemora el 28 de maig.

La Delegació Territorial de Tarragona del COPC ha establert una col·laboració amb Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Tarragona per commemorar el 28 de maig, el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, amb diverses activitats.

Del conjunt d’activitats que es programen durant els dies previs i posteriors al 28 de maig, la Delegació Territorial organitza la conferència Psicologia, dona i salut, dimarts 1 de juny a les 10 h, a càrrec de Raquel Duque, psicòloga general sanitària i psicòloga de l'esport. La ponent presenta l’activitat: Mai han estat temps fàcils per les dones. Les circumstàncies actuals, a més a més, t'aboquen a mirar cap al futur sense gaire esperança. Totes, d'una manera o d'altra ens veiem esquitxades per aquesta crisi global. És gairebé impossible acabar el dia sense que se t'escapi un sospir carregat de tristesa, de por, de ràbia o de, senzillament, apatia. Quantes vegades ens anem vas al llit amb la sensació que avui ha estat un dia més i que demà no serà diferent? Preservar la nostra salut mental en un entorn amenaçador i carregat de desesperança... no és tasca fàcil. Us proposo un repte: canviar la nostra mirada i fer un gir a les nostres prioritats. El camí cap al nostre benestar emocional passa per ser conscient de la nostra singularitat com a dones i saber treure'n partit. Sempre, de la mà de la psicologia.

D’altra banda, el SIAD programa 3 altres activitats en el marc de la commemoració. En primer lloc, el 27 de maig, la xerrada Resiliència en temps de COVID-19: actituds per gestionar la fatiga pandèmica, a càrrec de  la psicòloga Judith Asensio. Després, el mateix dia 27, la xerrada El plaer sexual femení, a càrrec de les llevadores Gemma March i Anna Parés. Finalment, el dia 28, es programa l’actuació terapèutica Mindfulness en acció, a càrrec també de la psicòloga Judith Asensio.

Totes les activitats són telemàtiques i tenen la inscripció oberta en aquest enllaç.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC