El Psicurt presenta en una roda de premsa a Reus el seu programa complet i les novetats de la seva VI edició

27-09-2021   |  Barcelona

Hi han intervingut Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística; Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; i Jaume Descarrega, referent de la comissió de cultura del COPC.

El festival de curtmetratges sobre salut Mental PSICURT, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), l'Ajuntament de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, ha presentat aquest matí a Reus el programa complet i les novetats de la seva VI edició, que porta per tema el SOMRIURE. Un gest amb el qual les persones poden expressar emocions molt diferents com felicitat, plaer, por, ansietat...(Vegeu vídeo presentació).

L'acte ha comptat amb la presència de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus; Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social de Reus; i Jaume Descarrega, coordinador del  PSICURT i referent de la comissió de cultura del COPC. 

 

Les novetats presentades han estat les següents:

 

 

Programació

Del 7 al 10 d'octubre, al Teatre Bartrina i a l'Antiga Audiència de Tarragona, es projectaran 24 curts de ficció i 5 d'animació sobre temes com la violència masclista, l'assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l'estigmatització de les malalties mentals o les addiccions

A més, el dissabte 9 d'octubre, professionals de la salut mental participaran en dos col·loquis, oberts a la participació del públic, un sobre la maternitat i l'altre sobre l'esquizofrèniaamb els directors i els protagonistes dels curts.

A banda, també s'han programat altres activitats. Així, per exemple, el dissabte 9 d'octubre a les 10 h a Tarragona, prèvia inscripció gratuïta, Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt Cocodrilo, impartirà una masterclass DIY que porta per títol "Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans".

L'acte inaugural del festival es farà al Teatre Bartrina de Reus el 7 d'octubre a les 18.30 h i el de clausura, amb el lliurament de premis, serà conduït pel periodista tarragoní Ricard Lahoz, diumenge 10 d'octubre, també a les 18.30 h, a l'Antiga Audiència de Tarragona.

(Vegeu PROGRAMA COMPLET de Tarragona i Reus).

 

 

Consolidació d'un festival amb seu en dues ciutats

Per segon any consecutiu, el festival no només se celebrarà a Tarragona, com s’havia fet des de 2016, sinó també a Reus, ciutat on obrirà el cicle d'activitats programades durant el mes d'octubre amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d'octubre.

 

Participació del públic

Després de cada projecció, el públic podrà votar cada curtmetratge des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR. La votació a través del mòbil es va posar en funcionament l'any passat com una mesura per evitar el contagi de la Covid i, l'èxit de participació ha fet que es mantingui enguany.

 

Cinema que educa

Any rere any, el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la Salut Mental més importants del territori espanyol, tant per la qualitat de les obres rebudes com per la labor que realitza amb les persones més joves. D'una banda, amb la convocatòria dels premis Educurt i Educurt Express (obres de màxim 5 minuts) per a estudiants d'E.S.O., Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitats i escoles de cinema. I, d'altra banda, amb projeccions i debats als centres educatius de Reus i Tarragona.

 

Mesures anticovid

L'obertura de portes es farà 30 minuts abans de l'inici de cada activitat programada, per tal de garantir l'accés esgraonat, d'acord amb les mesures de seguretat marcades per normativa sanitària establertes amb motiu de la pandèmia de la Covid. Per accedir-hi, cal portar posada la mascareta i complir totes les indicacions marcades per l'organització.

 

Sobre el Psicurt

El Festival Psicurt s'organitza cada mes d'octubre des de l'any 2016 pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l'Ajuntament de Tarragona. A més, des de l'any 2020, també forma part de l'organització l'Ajuntament de Reus. Té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals de Catalunya.

Reserva d'entrades gratuïtes a https://psicurt.com/

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC