Participa com a empresa a l’enquesta d’ocupadors i ocupadores de l’AQU per ajudar a millorar la nostra professió

08-07-2021   |  Barcelona

L’Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, l’AQU Catalunya, compta amb la col·laboració del COPC en un estudi qualitatiu sobre ocupació en psicologia.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya convida a les empreses de psicologia a participar a l’enquesta d’ocupadors i ocupadores, organitzada per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) amb la col·laboració de les universitats catalanes i la Fundació “la Caixa”. L’objectiu de participar a l’enquesta és contribuir a millorar la titulació universitària de psicologia, que serà possible gràcies a les vostres opinions respecte la formació amb què compten les persones graduades o els i les estudiants en pràctiques. A més, amb el simple fet de participar-hi, podreu entrar en el sorteig d’un ordinador portàtil per a la vostra empresa: cliqueu aquí per a participar-hi. 

Més endavant, l’AQU elaborarà l’informe de resultats de l’estudi qualitatiu, on es podrà veure en detall una anàlisi del mercat laboral amb relació als requisits formatius i acadèmics dels professionals de psicologia, que es compartirà amb tots els participants i el COPC en general. Aquest tipus d’iniciatives, ajuden a millorar la professió en termes d’ocupabilitat i donar més visibilitat i reconeixement als professionals de psicologia que estan exercint a les diferents àrees d’intervenció.

El COPC, a través de la participació del Departament de Desenvolupament Professional, ja és el segon any que col·labora amb l’AQU amb aquest tipus d’estudis. Algunes conclusions de la darrera enquesta, descrivien que “el 42% de les organitzacions que van participar, ja tenien previsió d’un augment de l’ocupació en el sector de la psicologia gràcies a l’increment de l’activitat”. També, en general, “les organitzacions valoraven el fet de tenir la titulació específica per exercir de psicòleg o psicòloga. A més, el 68% de les organitzacions valoraven també que les persones candidates tinguessin un màster, percentatge que és divers segons l’àmbit de la psicologia considerat”. 

Si voleu veure en detall els resultats de l’estudi del 2018, podeu consultar el següent enllaç.  


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC