La pandèmia manté el creixement d’ocupabilitat a la borsa de treball del COPC

15-07-2021   |  Barcelona

Les dades d’ocupabilitat mostren un 67% d’inserció laboral dels col·legiats i col·legiades que estaven en procés de recerca de feina aquest semestre.

La borsa de treball del COPC ha seguit en constant creixement durant aquest primer semestre de l’any, amb un increment del 33% en el nombre d’ofertes publicades respecte el mateix període del 2019, essent l’àrea d’intervenció de la clínica la més ofertada. Segons l’estudi estadístic, també s’ha augmentat el teixit empresarial, amb un  total de 1.990 empreses donades d’alta de les diferents àrees d’intervenció amb un increment del 16% respecte al mateix període de 2019. Aquest creixement constant ens recorda que la pandèmia encara no ha acabat, i ens evidencia novament que l’efecte de la crisi sanitària en la salut mental de la ciutadania ha generat la necessitat de més psicòlegs i psicòlogues en l’àmbit privat per poder fer front a l’augment de totes les demandes d’ajuda psicològica.

Segons l’Observatori de Talent de Catalunya de l’AQU, de juny de 2020 a juny de 2021 es van registrar un total de 1.022 vacants al territori català, recollides dels portals generalistes de feina. Si comparem l’Observatori amb les publicacions de la borsa del COPC en el mateix període, observem que es van publicar un total de 763 ofertes. Aquestes dades ens fan pensar que les estadístiques obtingudes del COPC podrien representar una part signifactiva de l’ocupabilitat de la professió, tot i que caldria fer un estudi més exhaustiu per obtenir resultats més concloents en el futur.

Per veure més detall de la informació de l’observatori de l’AQU sobre les àrees d’intervenció, condicions de les vacants, entre d’altres, podeu consultar el següent enllaç

 

  Etiquetes: Professional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC