La formació en comunicació augmentativa de la UTAC espera la inscripció de persones que treballen amb les dificultats severes en la parla

22-07-2021   |  Barcelona

Els cursos són gratuïts, de 9 hores, i s'adrecen tant a professionals dels CDIAP com a professionals que treballen amb persones adultes.

Un any més, la UTAC (Unitat de Tècniques Augmentatives de Comunicació) organitza tallers formatius adreçats a persones que treballen amb les dificultats severes de la parla, ja sigui a conseqüència d'una discapacitat motriu, d'un trastorn de l'espectre de l'autisme, discapacitat intel·lectual, o
qualsevol altra causa que dificulti o impedeixi l'ús de la parla per comunicar-se, desenvolupar el llenguatge i/o accedir als aprenentatges. Els tallers estan dirigits tant a les persones professionals que treballen en Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, amb infants, com als que treballen amb persones adultes. Són tallers gratuïts de 9 hores que es duran a terme el pròxim curs 2021-2022, organitzats des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i impartits per professionals de la UTAC, que són alhora professors de la Universitat de Barcelona. 
 
Els tallers no suposen cap cost pels assistents i utilitzen una metodologia basada en l'assessorament i/o supervisió de casos reals que estiguin sent atesos pels i les professionals que hi participen. En total, els tallers comprenen 3 sessions de 3 hores repartides durant tot el curs, que es realitzen a la seu de la UTAC Sírius, situada a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A cada taller hi participaran 3 centres i cada centre presentarà com a mínim un cas a partir de filmacions. 
 
Les inscripcions estaran obertes fins al 17 de setembre de 2021. Per a inscriure-us a les formacions per CDIAPs premeu aquest enllaç. Per a les formacions de treball amb centres d'adults, cliqueu aquí. Cal destacar que les dates de les 4 sessions de cada taller es concretaran un cop tancades les inscripcions, en funció del volum d'inscrits que hi hagi. 
 
Sobre la UTAC
 
La UTAC és un servei extern de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. Comprèn la UTAC Sírius, en conveni amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la UTAC Educació, en contracte amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. És un servei adreçat a persones que es poden beneficiar de l'ús de la comunicació augmentativa i a professionals que donen suport a aquests usuaris i les seves famílies.
 
La UTAC també ofereix assessorament sobre tecnologies de suport en àmbits com l'accés a la tecnologia, el joc adaptat, el control de l'entorn i la mobilitat assistida. 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC