La ministra de Justícia reconeix el paper clau dels psicòlegs i psicòlogues en la lluita contra la pandèmia

01-09-2021   |  Barcelona

Durant una trobada sobre psicologia a Santander, en la qual el degà Guillermo Mattioli participava com a ponent, Pilar Llop ha assenyalat que ens trobem en una nova etapa de recuperació.

Els passats dies 30 i 31 d'agost i 1 de setembre es va celebrar a Santander el seminari La presència de la psicologia en el sistema públic educatiu, de salut i serveis socials, en el marc dels cursos d'estiu de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo. L'acte va ser inaugurat per la ministra de Justícia, Pilar Llop, qui va subratllar la importància de la psicologia i les relacions personals: "l'autèntic repte del segle XXI és portar la igualtat a les nostres relacions personals, a les llars, a l'intern, per poder construir des d'aquí aquest valor en societat". 
 
Llop també va voler posar en valor el paper fonamental de les dones en la construcció de la democràcia, assegurant que la igualtat entre homes i dones estarà molt present entre les accions que es volen impulsar des del Ministeri de Justícia: "Les dones som més de la meitat de la població, i estem cridades per això a participar, des de la representació que ens correspon, en l'àmbit públic i també en el privat".
 
Igualment, la ministra va agrair a tota la societat la seva responsabilitat a l'hora de lluitar contra la pandèmia i als que han estat en primera línia de batalla, "molts d'ells psicòlogues i psicòlegs, que han arriscat les seves vides per a poder donar una resposta en els moments més durs. Gràcies per l'esforç i el compromís". 
 
La pandèmia, segons Llop, ens ha portat a impulsar plans de xoc, maneres no presencials de treball, desenvolupaments legislatius, adaptacions pressupostàries. "Ara estem en una nova etapa, de la transformació i la recuperació, que serà més ràpida del que podria preveure's, gràcies als fons europeus UE Next Generation", ha afirmat. Així, aquesta nova etapa "és una gran oportunitat per a transformar la Justícia i fer-la més accessible, eficient, sostenible, cohesionada i construïda en pluralitat, de baix a dalt, com ha de construir-se una democràcia, del petit en gran". I per a aconseguir-ho "comptem amb una eina fonamental, que són els fons UE Next Generation, dels quals som el segon país receptor gràcies a la important negociació del Govern d'Espanya". Els fons es destinaran, segons ha explicat la ministra, a projectes vinculats a algun dels quatre eixos prioritaris impulsats per la Unió Europea, que són transformació digital, transició ecològica, cohesió social i territorial, i el feminisme.
 
En la inauguració del seminari, que va comptar amb Guillermo Mattioli, degà del COPC, com a ponent de la taula Cap a una transformació del sistema públic de salut mental, Llop va estar acompanyada del president del Consell General de la Psicologia d'Espanya (COP), Francisco Santolaya; el Degà del Colegio Oficial de Psicología de Andalucía Oriental (COPAO), Manuel Mariano Vera; i la rectora de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), María Luz Morán.
 
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC