Comunicat amb relació al programa ‘Uno de cada cinco’

19-02-2018   |  Barcelona

Amb la voluntat de contribuir a aquesta millor explicació i difusió de la Psicologia i de la salut mental, des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya vam contactar amb els directors del programa Salvados.

El passat 28 de gener, al canal de televisió La Sexta es va emetre el programa ‘Uno de cada cinco’ un nou capítol de la sèrie Salvados.

El tema escollit per arrencar la nova temporada va ser la depressió. Ja fa temps que des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya estem treballant no només per defensar la professió i oferir serveis de qualitat als nostres col·legiats i col·legiades, sinó també per eliminar l’estigma que existeix en la nostra societat al voltant de la salut mental. Per aquest motiu, veure en horari de màxima audiència un programa d’aquestes característiques va ser molt encoratjador. No obstant, des de la vessant professional considerem que l’aproximació que es va fer de la depressió no va ser del tot acurada. La visió que es va donar del fenomen és restringida, focalitzada en un tipus d’enfocament i no es tenen en compte molts altres aspectes que són rellevants i que tenen una incidència cabdal en les persones. I això mateix passa amb tot allò relacionat amb la salut mental. És un tema ampli i complex, en el qual diferents disciplines hi tenen molt a dir, però sobretot, i per a nosaltres, és la Psicologia la que s’erigeix com un dels referents a considerar en primer terme.

Amb la voluntat de contribuir a aquesta millor explicació i difusió de la Psicologia i de la salut mental, des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya vam contactar amb els directors del programa Salvados per, tal i com fem en d’altres ocasions i amb d’altres mitjans de comunicació, oferir-nos com a interlocutor expert en tot allò referent a la salut mental amb un doble objectiu. D’una banda, exposar l’argumentari que el programa que han realitzat sobre la depressió presenta un únic punt de vista, dirigit i, fins i tot, tendenciós. No mostra la realitat de la situació ni de l’àmplia possibilitat d’abordatges. De l’altra, significar-nos un cop més com entitat de referència en salut mental a Catalunya, ja que aglutinem la totalitat i diversitat de la professió i comptem amb la majoria d’experts en salut mental.

Malauradament, per qüestions d’agenda del programa no és possible una trobada en els propers dies per poder tractar el tema d’‘Uno de cada cinco’, però confirmen que l’àmbit de la salut mental és un tema d’especial interès per a ells i que properament el tornaran a tractar. Esperem, doncs, que comptin amb el Col·legi com a punt de referència. D’aquesta manera podrem garantir un enfocament plural i inclusiu, que tingui en compte la vessant polièdrica de la nostra professió.

  Etiquetes: COPC , Institucional

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC