El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya celebra la festa del Patró de la Psicologia

20-02-2017   |  Barcelona

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya celebra, el divendres 24 de febrer, la festa del Patró de la Psicologia amb un acte institucional de reconeixement als professionals que compleixen 25 anys consecutius de relació col·legial. A més, nomena sis personalitats vinculades amb la salut i la psicologia com a col·legiats/ades d’honor.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya celebra, el divendres 24 de febrer, la festa del Patró de la Psicologia amb un acte institucional de reconeixement als professionals que compleixen 25 anys consecutius de relació col·legial. A més, nomena sis personalitats vinculades amb la salut i la psicologia com a col·legiats/ades d’honor.

La celebració coincideix amb la diada del patró Juan Huarte de San Juan, un metge fisiòleg del segle XVI que és considerat el precursor de la psicologia moderna, perquè va usar l’observació, la revisió crítica i la formulació d’hipòtesis en els seus anàlisis de les aptituds físiques i intel·lectuals de les persones.
Enguany és la tercera edició de la celebració d’aquesta festa i es convida als col·legiats i col·legiades que al llarg de 2016 va complir 25 anys de col·legiació consecutiva a assistir-hi. A banda, es vol distingir per la seva contribució a favor de la psicologia a Mercè Mitjavila, Roser Pérez Simó (a títol pòstum), Maria Dolors Petitbó, Itamar Rogovsky, Manuel Mariano Vera i Miquel Vilardell.

L’acte institucional compta amb la participació del Cor del COPC que ofereix un programa musical variat per animar la vetllada.

Col·legiats d’honor 2017

Mercè Mitjavila. Primera promoció  de psicòlegs  de la Secció de Psicologia. Doctorada en Psicologia a la UAB. Membre de la Junta Directiva de la delegació a Catalunya del COP, i posteriorment del  COPC. Des de l’any 72 treballa al Servei de psiquiatria i psicologia infantil de l’Hospital de la Creu Roja de Barcelona. Va iniciar la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona  l’any 1974. Des de finals del anys 70, organitza el Pràcticum de Clínica. Actualment és vicedegana  de Pràctiques Externes.
 
Roser Pérez Simó (a títol pòstum). Va ser la principal impulsora de la reforma psiquiàtrica a Catalunya en els anys 60. Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en Psiquiatria després dels seus estudis sobre la psicopatologia dels nens i adolescents en el centre Alfred Binet de París. Va treballar per la Diputació de Barcelona ocupant diferents càrrecs en l’àrea de sanitat i, posteriorment, va ser membre del consell assessor de salut mental del Departament de Salut i presidenta de l’Associació Catalana de Professionals de l’Atenció Pública en la Salut Mental- AEN.
 
Maria Dolors Petitbó Rafart. Va ser cap de la Secció de Psicologia del Servei de Psicologia i Psiquiatria de l’Hospital Sant Joan de Déu des de 1991 fins 2016. Va ser membre fundadora de la unitat funcional d’abusos sexuals a menors, essent aquesta unitat clínica pionera a l’estat espanyol. Va destacar en la lluita per al reconeixement professional de la psicologia en l’àmbit de la salut.
 
Itamar Rogovsky. Reconegut líder mundial en l’àrea del Desenvolupament Organitzacional i de la Gestió del Canvi i les seves aportacions són extensament estudiades i usades. És membre fundador i president de GR Institute for Organizational Development a Israel, membre fundador de IODA (Associació Internacional per al Desenvolupament Organitzacional). Fa 26 anys va crear a Barcelona el primer programa d’entrenament sistemàtic en Desenvolupament Organitzacional i Consultoria de Processos de Canvi sota els auspicis d’AEDIPE Barcelona.
 
Manuel Mariano Vera. Doctor en psicologia per la Universitat de Granada. La seva tesis Doctoral es va basar en el camp de les demències de l’Alzheimer i Vascular. És membre fundador de la Sociedad para el Avance de la Psicología Clínica y de la Salud. Siglo XXI i de la Sociedad Andaluza de Neuropsicología. Ocupa diferents càrrecs públics com el de secretari general del Consejo General de la Psicología de España, el de president de la Unión Profesional de Granada i el de secretari de la Unión Profesional Sanitaria de Málaga.
 
Miquel Vilardell. Catedràtic de Medicina Interna a la Universitat Autònoma de Barcelona, va presidir les societats catalana i espanyola de medicina interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També ha coordinat el conegut com a informe Vilardell sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català. El 2015 va ser president del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari del Govern de la Generalitat i li fou concedida la Creu de Sant Jordi "en reconeixement al conjunt del seu treball al sector mèdic, tant en l’aspecte assistencial, com en l’acadèmic i corporatiu".
  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC