La Psicoxarxa Solidària del COPC rep el Segell Làbora per cinquè any consecutiu

15-05-2019   |  Barcelona

El segell acredita la tasca en favor de la igualtat d’oportunitats de la ciutadania de Barcelona.

Dilluns dia 13 de maig va tenir lloc la cinquena Jornada de Networking Espai Làbora al Born CCM i, un any més, el COPC va rebre el Segell Làbora que acredita la col·laboració des de la Psicoxarxa Solidària del COPC i que vetlla per la igualtat d’oportunitats de la ciutadania de Barcelona. Enguany ja és el cinquè any consecutiu que la Psicoxarxa rep el segell, des de 2015, ja que la col·laboració va començar des de l’inici d’aquest programa d’insersió laboral, que atén persones empadronades a Barcelona Ciutat i col·labora amb empreses i entitats del tercer sector de l’àrea metropolitana. 

La col·laboració de la Psicoxarxa al programa Làbora hi aporta l’atenció psicològica d’alguns dels seus participants, persones que amb molts esforços treballen per cercar una nova oportunitat laboral, molts d’ells després de molt de temps sense feina, i sovint amb grans bloquejos emocionals per la duresa de les situacions de precarietat i exclusió viscudes. Persones que no tenen recursos per pagar un professional que els ajudi a estar en les millors condicions possibles per tal d’aprofitar les oportunitats laborals que el programa els pugui donar. Persones sense recursos econòmics, però la major part amb molts recursos personals, amb experiència i ganes de lluitar per guanyar-se la vida malgrat les dificultats viscudes o l’edat. 

El programa Làbora posa molt el focus en la igualtat d’oportunitats en relació amb l’edat, l’origen i el gènere. I és un gran altaveu per a totes aquestes persones que s’han sentit excloses per alguna d’aquestes raons. Des del COPC, es vol destacar la seva tasca i se celebra contribuir-hi en alguna mesura. 

Cal dir, però, que el COPC aposta perquè aquestes persones puguin tenir una atenció psicològica en els serveis públics, de manera que aquests malestars vinculats a una situació difícil no acabin, com sovint passa, sent considerats com a símptoma d’un trastorn i medicalitzats, quan moltes vegades són una resposta natural al patiment que comporta estar en una situació de vulnerabilitat social.

El Col·legi dona l’enhorabona les persones col·laboradores de la Psicoxarxa, a l’equip d’admissions i derivacions, i a l’equip tècnic, sense els quals aquest projecte no seria possible.

 

Dolors Liria
Coordinadora de la Psicoxarxa Solidària del COPC


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC