El Dr. Guillermo Mattioli participa a la roda de premsa de l’Ajuntament de Barcelona en què presenta la prohibició d’obrir nous locals de joc a la ciutat

24-10-2019   |  Barcelona

Janet Sanz, segona tinenta d’Alcaldia, Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures i el degà del COPC presenten el conjunt de mesures per reduir les addiccions al joc.

L’addicció al joc és un fenomen creixent a la ciutat de Barcelona, especialment entre la població jove, cosa que l’ha convertit, en primer lloc, en un problema de salut pública i, en segon lloc, en un problema de salut mental.

L’Ajuntament de Barcelona, en conseqüència, ha aprovat una nova regulació que implementa un conjunt de mesures a la ciutat per tal d’abordar i combatre el problema, i que va presentar en roda de premsa el dia 22 d’octubre al saló de la ciutat. L’Ajuntament, mitjançant les aportacions de la segona tinenta d’Alcaldia, la Sra. Janet Sanz, i de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, la Sra. Gemma Tarafa, va exposar la primera part de la roda de premsa, destinada a la salut pública. La segona part, dedicada a la Salut mental, va ser exposada pel degà del COPC, el Dr. Guillermo Mattioli, com a màxim representant d’un actor central en el tractament dels casos d’addicció al joc. La ciutat de Barcelona reconeix, doncs, la psicologia i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya com a socis indispensables per tal d’abordar la problemàtica.

La intervenció del Dr. Mattioli va estructurar-se entorn de quatre punts centrals. El primer, que el joc patològic és un problema conegut des de fa dècades però que darrerament està afectant un públic cada vegada més jove, a causa de la proliferació de les noves tecnologies que faciliten l’accés al joc en línia; el segon, que el joc patològic és un tipus de trastorn mental relacionat amb les addiccions comportamentals que cal abordar des de diferents perspectives (estudi, prevenció, intervenció i recursos necessaris); tercer, que el COPC ja està treballant la problemàtica i que té un grup de treball específic, el GT Joc patològic i altres addiccions comportamentals; quart, que el COPC es posa a disposició de l’Ajuntament per treballar conjuntament, tal com ja posa en pràctica en el marc de la Taula de Salut Mental de Barcelona.

Clicant els següents enllaços podeu consultar la notícia de l’informatiu de RTVE (minut 13), el vídeo íntegre de la roda de premsa i la nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC