Taller: Encantada de conèixer-me! De l’autoconeixement a l’empoderament (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Externa
Referència: CR20002017

Efectes post-covid: sobrecàrrega en el treball de cures i teletreball.

Activitat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pla de xoc de Salut mental efectes POSTCOVID.

 

En aquest taller es tractaran els següents objectius:

  • La gestió emocional (interna i en la relació d’ajuda). Tècniques per prendre consciència de les nostres necessitats i recursos per cuidar-nos i per poder cuidar sense sobrecàrrega física i emocional.
  • Com comunicar-nos de forma no violenta: l’empatia i l’assertivitat: l’enuig com a expressió de necessitats no cobertes. Com comunicar-nos de manera honesta, compassiva i empàtica.
  • Com aconseguir l’equilibri emocional entre el que sentim, el que pensem i la forma en com actuem. La coherència personal com a font d’equilibri.
  • Què és la resiliència?, com podem fomentar actituds d’afrontament davant situacions adverses?
  • Com fomentar l’autoestima, l’autoconcepte i l’autoeficàcia?
  • Tècniques de regulació emocional:
    • A través de la pràctica del mindfulness desenvoluparem la compassió cap a nosaltres mateixes per desfer-nos de la dependència emocional i desenvolupar l'amor incondicional.
    • Mitjançant la identificació de creencies irracionals i pensaments distorsionats que ens poden boicotejar
    • Tècniques d’arrelament i gestió de l’estrès: factors de risc, factors protectors, tipus de personalitat.
    • Tècniques d’autocoaching: anàlisi DAFO, identificar objectius personals i establiment del pla d’acció.
 
 
 
 
-------------
registre

Augmentar la capacitat de fer ús dels recursos personals, mitjançant la gestió de les emocions davant de situacions adverses. Revisar el compromís amb el propi benestar i de com influeix les càrregues emocionals i de treball. Conèixer quins son els pensaments i les creences personals que ens boicotegen i aprendre tècniques per desenvolupar factors protectors i resilients.

Elisa Muñoz

Elisa Muñoz

Acreditada com a Psicòloga General Sanitària i especialitzada en atenció a la diversitat: de gènere, sexual, funcional i familiar. Membre del Grup de Treball de Psicoteràpia Integradora Humanista (Secció de la Psicologia Clínica de la Salut i Psicoteràpia). Del Grup de Treball de Violències Masclistes (Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats). Durant aquests 25 anys d'exercici professional s'ha format mitjançant diferents postgraus i màsters en àmbits com la: Violència de gènere, formació de formadors/es, Psicoteràpia Integradora Humanista, GAM (Grups d'Ajuda Mútua), Psicooncologia i Trauma Complex i Processos d'Orientació professional... A més de participar en diferents congressos com a ponent i tallerista. Treballa des de fa 20 anys a l'àmbit de la psicoteràpia, la intervenció social i comunitària des d'un paradigma Humanista i Cognitivista. En l'actualitat exerceix a l'Ajuntament de Gavà, la consulta privada i la Psicologia solidària (tant a Psicologia sense Fronteres de Catalunya, com al Projecte PsicoXarxa del COPC).A més de la tasca com a Psicòloga, imparteix de forma habitual formació i acompanya a diferents Grups d'Ajuda Mútua (GAM), tant en entitats públiques com a privades
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 16-09-2020
Data de fi 07-10-2020
Data d'inici de la inscripció 22-07-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 06-09-2020, 20:00:00
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 8 hores
Sessions
Sessió 1 30-09-2020, 16:00 - 18:30
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 2 05-10-2020, 16:00 - 18:30
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 3 07-10-2020, 16:00 - 19:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC