Conferència: Canvis, separacions i pèrdues en la infància i l’adolescència (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR21002448
Néixer i créixer implica preparar-se per a acceptar pèrdues que formen part de la vida. Però de vegades els infants es veuen sorpresos massa aviat per situacions més complexes del que són capaços de poder entendre i elaborar. Tot partint dels canvis, separacions i pèrdues més habituals en el desenvolupament dels infants i adolescents, abordarem també aquests moments inesperats i aquestes situacions doloroses i traumàtiques que alguns es veuen obligats a afrontar.

Com escoltar-los més enllà del que poden expressar? Com acompanyar-los? Com parlar del que estan vivint? Com tractar aquests temes en l’àmbit terapèutic, educatiu o familiar?

Des d’aquesta formació volem destacar la importància de dedicar temps i espai emocional perquè els infants i adolescents puguin expressar els seus sentiments de ràbia, ira o dolor… perquè ells entenen que perdre alguna cosa o algú produeix malestar, i ho expressen en general amb una major naturalitat que els adults que els envolten.

Inclourem aspectes referents a la crisi de la Covid-19 perquè els participants comptin amb recursos per a incloure aquests aspectes, tant referent a la vida quotidiana de l’escola, l’atenció a les famílies, com en les tutories.

Objectius Generals
  • Valorar la importància que els canvis, separacions i pèrdues tenen en el desenvolupament dels infants i adolescents.

Objectius Específics
  • Posar en valor aspectes emocionals que per part dels adults no són tractats amb l'envergadura que realment tenen per part dels nens.
  • Oferir eines a professionals i educadors per a oferir l'acompanyament emocional que és necessari en aquestes situacions.
  • Aportar exemples clínics que permetin comprendre les conseqüències que els canvis, separacions i pèrdues tenen per a infants i adolescents
Verònica Bronstein

Verònica Bronstein

Psicòloga i psicoterapeuta especialitzada en l’atenció d'infants, adolescents i orientació de famílies. Cofundadora i Directora de l’Institut de la Infància. Assessora i Responsable del programa M’estimes, m’estimo, t’estimo d’acompanyament en l’educació afectiu- sexual del CCE Montessori Palau (Girona i Figueres). Formadora en diversos centres escolars i CRP Autora dels llibres Niños creativos i Niños felices (Ed. RBA).
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 16-09-2021
Data de fi 16-09-2021
Data d'inici de la inscripció 01-06-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 09-09-2021, 20:00:00
Idioma Català i Castellà
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 16-09-2021, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC