Curs d’introducció a l’acompanyament psicològic en processos de recuperació de supervivents d’agressions sexuals (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR21002559
Curs d’introducció a l’acompanyament psicològic en processos de recuperació de supervivents d’agressions en el qual es disposaran els coneixements i habilitats necessaris, i es potenciaran els coneixements i les habilitats per a la detecció i intervenció en processos de recuperació de supervivents d’agressió sexual.
 
  • Sessió 1. Circuit intern d’actuació davant les agressions sexuals. - Cures i autocures acompanyant els processos de recuperació de supervivents d'agressió sexual - Tipologia de les agressions sexuals
  • Sessió 2. Neurobiologia del trauma - Recomanacions per a una bona praxis - Conseqüències de les agressions sexuals en persones adultes.
  • Sessió 3. Acompanyament i intervenció psicosocial amb persones que han patit agressions sexuals recents - Acompanyament i intervenció psicosocial amb persones que han patit abusos a la infància
Objectius Generals:  Disposar dels coneixements, habilitats i aptituds necessaris per acompanyar en processos 3de recuperació de supervivents d'agressió sexual.Potenciar els coneixements i les habilitats per a detectar i intervenir amb dones adultes i adolescents supervivents d'agressió sexual.
 
Objectius Específics: Conèixer el circuit intern d'actuació davant les agressions sexuals.  Conèixer la tipologia de les agressions sexuals.  Conèixer el funcionament cerebral davant de situacions d'agressió sexual i les seves conseqüències.  Potenciar eines i dotar de recomanacions en l'acompanyament en processos de recuperació de supervivents d'agressió sexual.  Potenciar eines i dotar de recomanacions de cures i autocures acompanyant els processos de recuperació.
Ester Pagès

Ester Pagès

Psicòloga. Del 2018 fins l'actualitat: Associació de Dones Agredides Sexualment (AADAS) i Federació d'Associación d'Assistencia a Víctimes de Violència Sexual y de Gènere (FAMUVI). Acompanyament psicològic individual i grupal a persones que han patit agressions sexuals. Formació i assessorament a professionals del territori català i espanyol en matèria de violències sexuals que treballen en l'àmbit social, sanitari, etc. Investigació estadística (en procés) amb l'objectiu de desmitificar perfils de víctimes supervivents d'agressió sexual i agressors sexuals.
Sara Fofanah

Sara Fofanah

Psicòloga. Màster en Psicologia Forense i Criminal per la UB, terapeuta EMDR i experta en intervencions sistèmicas per l'Hospital de Sant Pau. Psicòloga forense. especialitzada en l’atenció a supervivents de violència sexual. Membre de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats en el Grup de Treball de Violències masclistes. Treballa des de fa 4 anys a l'àmbit de la psicoteràpia, intervenció social i comunitària, des d'un paradigma integrador i feminista (teràpia sistèmica, bioenergètica i EMDR). Actualment exerceix a l’Associació d’Assistència a Dones agredides Sexualment (AADAS) oferint acompanyament psicològic individual i grupal a supervivents de violències sexuals.
Violeta García Gago

Violeta García Gago

Psicòloga sanitaria. Màster en violència de gènere. Postgrau en peritatge en casos d'abús sexual i violència de gènere. Màster en Teràpia Integradora. Postgrau en teràpia estratègica breu. Terapeuta EMDR. Psicòloga en AADAS (Associació Assistència Dones Agredides Sexualment). Formació a professionals: Assesorament a Mossos d’Esquadra, (novembre 2017). Formació a professionals de la Fundación Salut i Comunitat( novembre 2018, 2019 i 2020).
 
Data d'inici 18-11-2021
Data de fi 02-12-2021
Data d'inici de la inscripció 01-07-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 16-11-2021, 14:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 50,00 €
Col·legiat/a d'altres Col·legis de Psicologia d'Espanya amb conveni: 50,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 40,00 €
No col·legiat/a: 90,00 €
Precol·legiats/es: 40,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 40,00 €
Idioma Català i castellà
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 10 hores
Sessions
Sessió 1 18-11-2021, 10:00 - 13:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 2 25-11-2021, 10:00 - 13:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 3 02-12-2021, 10:00 - 14:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC