Taula Rodona: Tu li dius fracàs, jo estic en “mode pausa” (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: TAULA RODONA
Àrea: Interna
Referència: CR21002578
L’adolescència pot suposar una etapa de crisi i ruptura important. El present i el futur ara mateix dels joves suposa una gran necessitat d’esforç i constància per a obtenir en el  millor dels casos resultats a molt llarg termini. Molts joves, en especial els més fràgils o vulnerables, es veuen apartats del sistema educatiu, de l’entorn d’iguals, de la vida familiar o social, i acumulen experiències de fracàs davant les quals es senten impotents o desbordats.  És tasca dels adults acompanyar-los, ajudar-los i orientar-los a l’hora d’afrontar de manera més proactiva les dificultats que es van trobant.  
 
Presentació de l'activitat a càrrec de Olga Piazuelo, Coordinadora del GT Adolescència en crisi de la Secció de Psicologia de l'Educació del COPC.
 Objectius Generals:  
  • Conèixer la realitat actual dels joves en general, i d’aquells que estan en risc o exclosos dels diversos àmbits descrits. 
  • Adquirir estratègies per acompanyar als adolescents en general i en situació de crisi.
  • Reflexionar i debatre de quina manera els adults i els professionals ara mateix podem fer front junt als joves als reptes que es troben.  

Objectius Específics:     

  • Identificar les variables personals, familiars, socials, acadèmiques i educatives que influeixen en el benestar emocional dels adolescents i en la seva capacitat d’adaptació. 
  • Aprofundir en el concepte de motivació pel canvi i de com poder estimular per donar suport als nois/es que estan desmotivats/es. 
  • Posar en comú estratègies d’afrontament, d’orientació vocacional, educativa i personal per realitzar aquest acompanyament.
  • Donar veu a l’experiència adolescent en format de testimoni/s narratiu en primera persona. 
Anna Robert

Anna Robert

Especialista en Psicologia Clínica i de la Salut. Màster en Bioètica (URL).Psicòloga clínica adjunta a l'Àrea d'adolescents de Benito Menni CASM
Laura Bravo

Laura Bravo

Grau de Psicologia (UB). Màster en formació al professorat, especialitat Orientació Educativa, UNIR. Postgrau en Intel·ligència Emocional (Blanquerna). Psicòloga i Orientadora educativa a l'Escola Joan Pelegrí (des de 2018). Psicòloga i educadora per grups amb discapacitat i problemes de Salut Mental a My life (del 2015 al 2018).
Oriol Garcia Sanmartin

Oriol Garcia Sanmartin

Psicòleg. Màster en Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicopedagogia. Àmplia formació específica en Trastorn de l'Espectre Autista. Coordinador recurs AIS l'Hospitalet del Llobregat. Experiència en Centres d'Educació especial. Experiència en educació inclusiva.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet
Data d'inici 18-11-2021
Data de fi 18-11-2021
Data d'inici de la inscripció 15-07-2021, 10:00:00
Data de fi de la inscripció 16-11-2021, 20:00:00
Idioma Català
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 18-11-2021, 19:00 - 21:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC