Curs: Ètica i deontologia en la Psicologia de les emergències (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR21002613
Davant d’una situació crítica, donada l’alta vulnerabilitat de les persones afectades, l’efecte d’una intervenció psicològica pot ser determinant, pot resultar molt favorable i beneficiosa, però també pot crear un efecte negatiu si no es procedeix adequadament.

El psicòleg emergencista ha de vetllar i garantir els drets dels usuaris i té per tant, una alta responsabilitat i necessitat d’especialització en aquest tipus d’intervencions.

 
1. Figura del professional de la Psicologia expert en emergències:
  •  Funcions
  •  Perfil competencial 

2. L’ètica i la deontologia en les intervencions:

  • Les bones pràctiques.
  • Els principis d’actuació: autonomía, beneficiència, justicia, no maleficiència, integritat i responsabilitat 

3. Anàlisi de situacions i casos pràctics

Objectius Generals:
 
Al voltant de casos pràctics i mitjançant una formació dinàmica i aplicada, reflexionarem sobre quin és el paper del psicòleg d’emergències i quins són els dilemes ètics més habituals que apareixen en la seva intervenció professional.

Objectius Específics:

Conèixer les funcions principals del psicòleg d’emergències, el seu perfil, les habilitats i destreses requerides, els valors i principis ètics en les intervencions, així com el compliment deontològic en la seva pràctica professional.

Jordi Garcia

Jordi Garcia

Psicòleg. Màster en Psicologia Clínica i Medicina conductual (UAB). Psicòleg del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Intervencions psicològiques d’emergències individuals, grupals i col·lectives. Coordinador del Postgrau de Psicologia d’Emergències i Catàstrofes, IL3-UB Universitat de Barcelona. Coordinador del Curs d’Expert en Psicologia d’Emergències i Catàstrofes del COPC(2012-2018). Representant del COPC en el Grupo de Trabajo del Área de Intervención Psicológica en Emergencias y Catástrofes, del Consejo General de la Psicología de España. Psicòleg membre de la Red Nacional de Psicólogos para la atención de Víctimas del Terrorismo (Ministerio del Interior).Vocal de la Junta de la Secció de Psicologia de Emergències del COPC. Equip d’intervenció en crisis de Metges Sense Fronteres. Reconeixement d' Expert en psicologia d’emergències per Consejo General de la Psicología. Docent i formador en temes de psicologia d’emergències. Comunicació en mitjans de comunicació. Exercici professional en consulta privada.
Mónica López

Mónica López

Psicòloga General Sanitària. Postgrau en Psicopatologia Clínica. Curs d’expertesa en Psicologia de les Emergències i catàstrofes.Vice presidenta de la Secció d’Emergències COPC. Membre del Grup de Treball Dol i Pèrdues de la Secció de Clínica, Salut i Psicoteràpia COPC. Formadora de Bombers en l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 02-12-2021
Data de fi 02-12-2021
Data d'inici de la inscripció 07-09-2021, 10:00:00
Data de fi de la inscripció 25-11-2021, 20:00:00
Idioma Català
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu Barcelona
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 02-12-2021, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC