Conferència: Biomarcadors en sang de la malaltia d’Alzheimer i diagnòstic precoç. Rol de la neuropsicologia (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR21002633

La conferència oferirà una visió actualitzada de l’estat de desenvolupament dels biomarcadors de patologia Alzheimer mesurats en sang i sobre com la seva disponibilitat en la pràctica clínica en un futur proper canviarà la manera de realitzar un diagnòstic precoç de la malaltia.

El diagnòstic precoç de l’Alzheimer és una necessitat cada vegada més urgent, accentuat pel fet de que després de dècades de recerca comencen a estar disponibles els primers tractaments que combaten la fisiopatologia de la malaltia, i no només els seus símptomes. Es parlarà del lloc de la neuropsicologia, imprescindible fins ara pel diagnòstic simptomàtic, en aquest nou panorama de fàcil accés als biomarcadors i de les possibilitats que ofereix per detectar canvis cognitius subtils en les primeres fases de la malaltia.

Objectius Generals: Conèixer l’estat dels biomarcadors d’Alzheimer en sang i el paper de la neuropsicologia en el diagnòstic precoç de la malaltia.

Objectius Específics:         

  • Conèixer els biomarcadors en sang per malaltia d’Alzheimer.
  • Entendre com canviaran el panorama del diagnòstic i futur tractament de la malaltia.
  • Explorar el paper de la neuropsicologia en aquest nou marc.
  • Conèixer opcions de valoració cognitiva mes sensibles a deteriorament cognitiu subtil.
Gonzalo Andrés Sánchez Benavides

Gonzalo Andrés Sánchez Benavides

Doctor en Neurociència Cognitiva per la UAB. Investigador del BarcelonaBeta Brain Research Center i del IMIM-Hospital del Mar. Línea de recerca principal centrada en canvis cognitius subtils en l'etapa preclínica de la Malaltia d'Alzheimer. Neuropsicòleg clínic expert acreditat pel COPC. Professor del Master en Neuropsicologia i Neurologia de la Conducta de la UAB.
Sonia Quiñones

Sonia Quiñones

Doctora en Psicologia, màster en Neuropsicologia. Vocal de la Secció de Neuropsicologia del COPC.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 27-01-2022
Data de fi 27-01-2022
Data d'inici de la inscripció 02-12-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 25-01-2022, 20:00:00
Idioma Català
Modalitat En línia
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 1,5 hores
Sessions
Sessió 1 27-01-2022, 19:30 - 21:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC