Cicle de Tallers: Supervisió de casos de psicoteràpia amb perspectiva de gènere (14-01-2022) (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR21002636
IMPORTANT: Els psicòlegs/òlogues col·legiats/des membres actuals de la PsicoXarxa Solidària del COPC que vulguin inscriure’s no ho hauran de fer a través de la WEB del COPC. Hauran d’enviar un correu a supervisiogenere@copc.cat indicant nom i cognoms i número de col·legiat/da (la tarifa d’inscripció del membres actuals de la PsicoXarxa Solidària del COPC que reuneixin els requisits serà gratuïta). 
 
 Metodologia:
  • Presentació de casos que seran rotatius entre els/les professionals, garantint la confidencialitat de tot allò que s’ hagi tractat, tant sobre les/les terapeutes com sobre els casos.
  • Les supervisores estaran atentes i a disposició a la demanda i necessitats de les/els assistents, tant a nivell pràctic com teòric.
  • Les supervisores aportaran material clínic per tal de facilitar una millor comprensió.
  • La tècnica serà activa i dinamitzadora entre les/les components del grup, aplicant tècniques grupals en funció: rol playing, pluja d’ idees., etc.

Consideracions:

La perspectiva de gènere ens ajuda a observar:

  1. Les representacions socials vigents per a cada cas.
  2. Les representacions psíquiques de la identitat sexual interioritzades tant en homes com en dones.
  3. Els rols de gènere assignats en el procés de socialització que amrquen les conducters en les relacions en ambdós sexes.
L’objectiu és oferir un espai de revisió de casos que serveix en dues direccions: envers els/les pacients i envers els/les propis professionals. S’abordaran temes com són les implicacions en la relació pacient-psicoterapeuta, proporcionar cura dels/les professionals que han d´abordar aspectes psicosocials en la consulta, la prevenció del "burn out", entre altres.
Imma Miró

Imma Miró

Psicòloga, psicoterapeuta acreditada FEAP. Psicoanalista SEP-IPA. Experta en perspectiva de gènere. Experiència en supervisions d'equips a institucions públiques i per professionals de la psicologia que treballen en serveis d'atenció a les dones. Supervisió individual i grupal. Membre del grup de treball Investigació sobre la incorporació del sexe/gènere en psicologia de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
Maria Jesús Soriano

Maria Jesús Soriano

Psicòloga Clínica Psicoterapeuta individual, pareja i grupal. Formació en Psicoteràpia Psicoanalítica. Màster en Psicoteràpia Analítica Grupal. Especialització en psicoteràpia des d'una perspectiva de gènere. Experiència en supervisions indiviual, grupal i d'equips. Coordinadora del grup de treball Investigació sobre la incorporació del sexe/gènere en psicologia de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
Maria Sánchez

Maria Sánchez

Psicòloga i psicoterapeuta. Màster en psicoteràpia psicoanalìtica. Màster en psicoteràpia sistèmica familiar. Formaciò en psicoanàlisi relacional. Experta en violència de gènere i en atenció a dones vìctimes de violència masclista en institucions pùbliques, ICD, fiscalia i servei d'atenció a dones víctimes de violència de gènere.Supervisora individual i grupal. Membre de la Junta de la Secció de Dones, Gèneres i Diversitats del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Membre del grup de treball Investigació sobre la incorporació del sexe/gènere en psicologia del COPC.
 Formació està adreçada exclusivament a persones col·legiades. 
 
IMPORTANT: Els psicòlegs/òlogues col·legiats/des membres actuals de la PsicoXarxa Solidària del COPC que vulguin inscriure’s no ho hauran de fer a través de la WEB del COPC. Hauran d’enviar un correu a supervisiogenere@copc.cat indicant nom i cognoms i número de col·legiat/da (la tarifa d’inscripció del membres actuals de la PsicoXarxa Solidària del COPC que reuneixin els requisits serà gratuïta). 
 
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet. 
 
Data d'inici 14-01-2022
Data de fi 14-01-2022
Data d'inici de la inscripció 10-12-2021, 10:00:00
Data de fi de la inscripció 07-01-2022, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 10,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 8,00 €
Idioma Català i castellà
Modalitat En línia
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 14-01-2022, 10:00 - 12:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC