Mentre treballes, tingues presents les Pautes psicològiques a l’entorn laboral que t’ajudaran a estar millor

26-05-2020   |  Tarragona

Una infografia resumeix les recomanacions de la Delegació Territorial de Tarragona del COPC.

Tant el conjunt de la ciutadania i com els col·legiats i col·legiades del COPC amb consulta presencial, des que exerceixen aplicant les mesures de prevenció de contagi de COVID-19, han hagut d’aplicar un conjunt de nous protocols, pràctics i de condicionament de l’espai, que han afegit una nova dimensió a la seva pràctica professional. Familiaritzar-s'hi pot comportar un temps d’adaptació, pràctica i emocional. És per això que la Delegació Territorial de Tarragona, arran d'una petició per part de l'Ajuntament de Tarragona, ha decidit facilitar mitjançant una completa infografia.

Fins ara, els diferents protocols pel desconfinament defineixen i descriuen tot un seguit de recomanacions a seguir per tal de garantir la seguretat física i evitar el contagi, ara que es reprèn l’activitat econòmica i laboral. Són recomanacions sobre com actuar.  

Però la Junta Rectora de la DT de Tarragona del COPC ha trobat a faltar recomanacions psicològiques d’afrontament efectiu per cuidar el benestar emocional i mental, per poder mantenir conductes més adaptatives durant i després el desconfinament. Aquestes recomanacions resultaven imprescindibles, perquè les accions de les persones depenen directament d’allò que pensen i senten.    

La infografia completa els protocols de desconfinament donant pautes psicològiques per tal d’afrontar la tornada a la feina cuidant no només la seguretat, sinó també els aspectes psicològics i emocionals. La por és el sentiment generalitzat en aquests moments, mentre no hi hagi una medicació o vacuna eficaç, però cal ser conscients que la por és perillosa i una mala companyia, perquè limita i afecta les capacitats de qui en pateix. És millor pensar en clau de prudència: mentre que la por bloqueja, la prudència permet establir el control i guanyar sentiment de seguretat. 

Quan els col·legiats i col·legiades tracten amb públic, el fet de no saber quines són les condicions de la persona que tenen al davant pot augmentar la por segons el que pensin en aquella situació. Per aquest motiu, cal entrenar les emocions a les noves situacions.

A continuació, unes pautes psicològiques hi poden ajudar:


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC