T’acompanyem en el sentiment: el 4 de novembre comencen en biblioteques públiques els grups de suport al dol per a qui ha perdut una persona estimada

19-10-2020   |  Barcelona

Organitzats per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del COPC, són gratuïts, consten de diverses sessions i estan oberts a tota la ciutadania.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i les Biblioteques de Barcelona, el programa de suport al dol “T’acompanyem en el sentiment”, una iniciativa sorgida en el marc del Pla de Xoc en Salut Mental de la Taula de Salut Mental de Barcelona.

Organitzats en sessions de dues hores, si la situació general ho permet a partir del 4 de novembre, comencen els grups de suport al dol per tal que les persones que s’hi inscriguin tinguin un suport al dol professional, de forma gratuïta i en un context grupal. A les sessions es tractarà i es compartirà l’experiència del dol i la pèrdua d’una persona estimada. Per facilitar la confiança, el grup estarà format per les mateixes persones al llarg de totes les sessions i estarà conduït per una psicòloga. El programa és obert a totes les persones que vulguin compartir la seva vivència amb altres persones que passen per una situació semblant.

L‘objectiu dels grups de suport al dol són:

  • Informar sobre el procés de dol, normalitzant moltes conductes.
  • Permetre l’expressió d’emocions i sentiments en un entorn segur, en què tota la resta de membres del grup estan en la mateixa situació.
  • Reconèixer les estratègies més adients per afrontar el dol.
  • Reconduir o derivar a un altre servei aquells casos en què es complica el dol.
  • Validar les emocions i sentiments.
  • Buscar la manera d’adaptar-se a la nova situació.


El programa preveu una durada dels grups de 3 a 5 sessions, en funció de l'evolució de cadascun, en diferents biblioteques de Barcelona, i en horari de matí o de tarda:

Biblioteca Francesca Bonnemaison: de 18.00 a 20.00 h
Biblioteca Nou Barris: d' 11.45 a 13.45 h
Biblioteca Sant Antoni: de 17.15 a 19.15 h

Si voleu preguntar altres informacions sobre el programa “T’acompanyem en el sentiment” o inscriure-us-hi, podeu adreçar-vos al correu bcnsuportdol@copc.cat o bé trucar al 660 625 570.

T’acompanyem en el sentiment pot ajudar-te, a tu o aquella persona en qui estàs pensant.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC