Els col·legis oficials de psicologia d’Espanya escriuen al Ministerio de Presidència per demanar més places PIR

10-12-2010   |  Barcelona

Amb el suport del Consejo General de la Psicología de España, l’increment de places no corregeix el dèficit històric ni permet fer front als efectes de la pandèmia.

Els col·legis oficials de psicologia d’Espanya, amb el suport del Consejo General de la Psicología de España, han escrit una carta al Ministerio de Presidència del Gobierno de España per demanar més places per a l'especialitat de psicologia clínica de la convocatòria 2020-2021 de la formació sanitària especialitzada del Sistema Nacional de Salut, més places pel PIR.

La convocatòria de 2021 augmenta de 189 places de la convocatòria anterior a les 198 de la convocatòria actual (un 4,7% més de places), cosa que no ajudarà a pal·liar ni l’actual dèficit de psicòlegs i psicòlogues en el sistema sanitari públic ni permetrà fer front amb garanties a l’onada de necessitats d’atenció psicològica que es preveu a conseqüència de la pandèmia de COVID-19.

La mitjana de psicòlegs i psicòlogues al sistema sanitari públic és, a Espanya, de 6 professionals per cada 100.000 habitants, cosa que representa una tercera part que la mitjana Europea i una ràtio inferior a països amb menor potencial econòmic com Hongria o Grècia. Caldria, doncs, que el Ministerio de Presidència atengués la demanda dels tots els col·legis oficials de psicologia d’Espanya i del Consejo General de la Psicología si es vol començar a aproximar Espanya a l’estàndard europeu d’atenció pública en salut mental.

Per a més informació, feu clic a l'enllaç a la notícia de les places PIR 2021 publicada al web del COPC i a la carta dels col·legis oficials de psicologia d’Espanya al Ministerio de Presidència.  


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC