Sempre, però especialment durant la pandèmia, cuida’t per seguir cuidant: ets col·legiat o col·legiada i agrairies suport psicològic?

03-02-2021   |  Barcelona

Un equip 48 psicòlegs i psicòlogues t'està esperant per ajudar-te: si tens un problema, posa-t'hi en contacte; el COPC vetlla per la teva salut a través de la Fundació Galatea.

Des de fa uns anys, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya vetlla pel bon estat de salut psicològica i física dels seus col·legiats i col·legiades, mitjançant un programa de prevenció, promoció i provisió de recursos mèdics i psicològics que el Col·legi finança per tal que els seus membres puguin utilitzar-lo de forma gratuïta.

Des de 2015, la Fundació Galatea és el proveïdor de salut psicològica dels col·legiats i col·legiades del COPC, una organització que treballa per a la salut de totes les professions sanitàries i de la qual el Col·legi és patró. La Fundació Galatea posa a disposició diversos programes en favor de la salut física i emocional dels psicòlegs i psicòlegs col·legiats, alguns dels quals s’han dissenyat específicament per reduir els efectes sobre la salut que el context de pandèmia els ha comportat.

En són exemple el servei de telesuport psicològic, que complementa el preexistent servei de suport emocional, i que és un telèfon gratuït on trucar en cas de necessitar suport psicològic; l’Àgora Galatea, un espai telemàtic pensat per a la intervenció entre iguals i en el qual els professionals de la salut de tota mena poden parlar i escoltar, compartir experiències, emocions i reflexions que els ajudin a afrontar la nova realitat; finalment, les càpsules, un conjunt de vídeos breus que aporten recomanacions específiques per a la salut psicològica dels professionals de la salut, de les persones que cuiden de la salut de les altres persones, com són els psicòlegs i psicòlogues.

Finalment, com ja s’ha informat anteriorment, la Fundació Galatea ofereix programes assistencials, per a psicòlegs i psicòlogues el programa Psyque, per a persones que necessiten suport especialitzat per a professionals de la salut amb malalties mentals i/o conductes addictives. A més, també té programes de prevenció i promoció de la salut, formació, publicacions o investigació i recerca. Et convidem a consultar tot el que la Fundació Galatea pot fer per a tu en aquest enllaç al seu web.

  Etiquetes: Professional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC