Dia Mundial contra el Càncer: l'important paper de la psicooncologia en el benestar dels i les pacients

04-02-2021   |  Barcelona

El Grup de Treball Psicooncologia del COPC recorda que aquests i aquestes especialistes tenen un paper fonamental en l'atenció de tot el procés psicològic paral·lel al mèdic que no podem descuidar.

La psicooncologia és la disciplina que atén les repercussions psicosocials de la malaltia oncològica, i es dirigeix tant als i les pacients com als seus familiars i l’equip sanitari que els envolta. 

Moltes persones creuen que els psicooncòlegs i les psicooncologies només són necessaris durant el tractament de la malaltia, i és per això que, en el Dia Mundial contra el Càncer, el Grup de Treball de Psicooncologia del COPC ha redactat un breu document explicant l'important paper d'aquests i aquestes professionals durant tot el procés, és a dir, en la prevenció, el diagnòstic, el tractament i fins i tot un cop finalitzat el tractament contra el càncer. I és que hi ha moltes situacions derivades del càncer en les quals la psicooncologia pot ser de gran ajuda: dolor i seqüeles físiques, repercussions en les relacions personals, socials i professionals, por a la recaiguda...

Això sí, des del Grup de Treball recorden que "cada situació és diferent depenent de les coordenades entre la pròpia malaltia i les circumstàncies individuals. Per això cal que els i les professionals de la psicooncologia hi siguin presents en tot el curs clínic. Perquè quasi sempre hi ha un procés psicològic paral·lel al mèdic".

Podeu trobar el document "Què pot fer la psicooncologia per tu?" en els següents enllaços, disponible en català i castellà.

  Etiquetes: Dies mundials

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC