El Departament de Salut reprèn la vacunació dels professionals de la salut

13-05-2021   |  Imatge de freepik   |  Barcelona

Tots els psicòlegs i psicòlogues no vacunats i que desenvolupen tasques assistencials presencials poden sol·licitar cita prèvia.

El Departament de Salut ha reprès la vacunació dels professionals de la salut i sociosanitaris que encara no han rebut cap dosi, cosa que inclou els psicòlegs i psicòlogues que ho havien sol·licitat al març mitjançant els formularis del COPC, però que finalment no van poder vacunar-se abans que es canviés el criteri de vacunació estrictament per edat.

Recordem que des del COPC es van habilitar dos fomularis, per una banda per a professionals sanitaris i, per l'altra, per a no sanitaris que desenvolupen tasques assitencials no pressencials.

Per tant, totes les persones col·legiades que van inscriure’s als llistats del COPC poden rebre un SMS informant-los que poden demanar cita per vacunar-se a http://vacunacovidsalut.cat. De totes maneres, encara que no hagin rebut el missatge poden inscriure’s al mateix enllaç.

D’altra banda, el COPC ha consultat al Departament de Salut què poden fer totes aquelles persones col·legiades que no han rebut cap vacuna, que no estan en cap franja d’edat que pot sol·licitar ser vacunada, que fan tasques assistencials presencials o son professionals sanitaris i que no van emplenar la sol·licitud en la finestra que va estendre’s fins el 25 de març.

El Departament ha respost que aquest col·lectiu de persones també pot sol·licitar la vacunació a través del COPC i, per tant, el Col·legi ha tornat a habilitar dos formularis per sol·licitar vacunació:

 

Finalment, cal remarcar que la vacuna subministrada a cada persona dependrà de diferents factors com l'edat o l'oferta de vacunes en el punts demanats, sempre seguint els criteris actuals del Departament de Salut.

Recordem també que les persones que ja tenen una primera dosi d’Oxford/AstraZeneca i són menors de 60 anys seran informades per Salut –previsiblement la setmana vinent- sobre com es completa la seva pauta de vacunació.

Així mateix, recomanem a les persones interessades que consultin tota la informació relativa a la vacunació directament en  les fonts oficials al web: http://canalsalut.gencat.cat/cvp

  Etiquetes: Professional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC