Sabies que és obligatori estar inscrit al REPS si estàs exercint en l’àmbit clínic sanitari?

13-05-2021   |  Barcelona

El Registre Estatal de Professionals Sanitaris (REPS) és el cens de tots els professionals que exerceixen la psicologia clínica i sanitària del Ministerio del Interior.

El Ministerio de Sanidad manté actualitzat un registre dels professionals sanitaris que exerceixen a Espanya. En el cas dels professionals de la psicologia, se centra en els psicòlegs i psicòlogues especialistes en psicologia clínica i els psicòlegs i psicòlogues generals sanitaris. En cas que ho siguis, és imprescindible que tinguis present la següent informació.

Tal com regula el Reial Decret 640/2014, de 25 de juliol, pel qual es regula el Registre Estatal de Professionals Sanitaris (REPS), el Ministerio ha de mantenir un registre de tots els professionals que exerceixen la psicologia clínica i sanitària, en el qual consti la titulació oficial de cada professional. Per tal de tenir actualitzat el REPS, el Reial Decret estableix que els centres sanitaris privats (inclosos els unipersonals) inscrits en el Registre General de Centres, Serveis i establiments sanitaris (REGCESS) de cada Comunitat Autònoma, estan obligats a comunicar les dades dels professionals sanitaris i dels professionals de l'àrea sanitària de formació professional inclosos en els seus registres.

D’altra banda, la legislació també estableix que els col·legis professionals sanitaris, també el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, faciliti les dades dels col·legiats i col·legiades al REPS, raó per la qual el COPC ha habilitat un apartat a l’àrea privada de les persones col·legiades i seguir el procediment descrit en aquest enllaç a l'apartat del Professional Sanitari. En el cas dels psicòlegs i psicòlogues especialistes en psicologia clínica, hauran de carregar-hi el PIR o el reconeixement del Ministeri; en cas dels psicòlegs i psicòlogues generals sanitaris, el Máster en Psicologia General Sanitària o el Certificat d’Habilitació/Autorització per a l’exercici de la Psicologia Sanitària.

Teniu desenvolupada tota la informació necessària a l’apartat de les preguntes freqüents.

  Etiquetes: Professional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC